A tartós fogyás a jó, minőségi reggelivel kezdődik. Ez ugyanis fokozza az anyagcserét, és ha a betartjuk a megfelelő kalóriabevitelt, akkor a fogyás is elindul. Ugyanakkor a szervezetünk azonnal raktározásba kezd, ha túl kevés kalóriát viszünk be reggel a szervezetünkbe. A titok itt is az középút.
Ha a napi kalóriabevitelünknek kevesebb, mint 11%-át fogyasztjuk el reggelire, akkor számíthatunk a súlygyarapodásra. Ha mondjuk 1800 kcal-t eszünk naponta, akkor a reggeliknek legalább 200 kalóriának kell lennie.
Az American Journal of Epidemiology tanulmányából az derül ki, hogy a nőknek ajánlott a napi kalóriabevitel 22%-át elfogyasztani reggelire, ügyelve arra, hogy a szénhidrát mennyiség se lépje túl a reggelire előírtat (általában ez 30 g CH).
Ilyen egy 215 kalóriás reggeli:
- 1 tükörtojás (90 kcal)
- 25g pirítós, teljes kiőrlésű toastból (65 kcal)
- 100 gramm görögjoghurt (60 kcal)
Bár a legtöbb dietetikus azt tanácsolja, hogy a szervezet számára az az ideális, ha az ébredés után egy órával megreggelizünk, egy izraeli tanulmány most azt állítja, hogy a legjobb időpont a reggelizésre a 9:00 és a 9:30 közötti időszak.
2 étel, amit jobb elkerülni reggelinél:
- Nem tanácsos paradicsomot enni reggelire, mivel a benne lévő csersav növeli a gyomor savasságát,
- Azt gondolhatjuk, hogy jót teszünk, ha gyümölcsöt, kifejezetten körtét reggelizünk. Viszont a körtében lévő nyersrost felsérti a gyomor nyálkahártyáját! Ezért éhgyomorra, inkább válasszunk görögdinnyét, vagy áfonyát.
ÍGY KÉSZÜL AZ ALMÁS ZABKEKSZ REGGELIRE >>>
JUGHURTOS KÖLESSALÁTA >>>