Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így nézne ki a Nutella, ha nem kevernénk el a hozzávalókat

default user icon
MME
Egy ideje már lázban tartja a Reddit közösségét az a kép, ami azt hivatott illusztrálni, hogy milyen összetevőkből áll a közkedvelt mogyorókrém, mielőtt teljesen összekevernék. Persze eddig sem azért ettük ezt a csemegét, mert annyira egészséges, hanem azért, mert tényleg durván finom.

Az elmúlt napokban azért kapott nagyobb figyelmet a közösségi oldalakon az egyik legismertebb mogyorókrém, mert ma van a világnapja, továbbá elkészült a következő, kissé sokkoló illusztráció arról, hogy miből is készül pontosan ez a finomság.


Nem csoda, hogy sokak számára mellbevágóan hat a látvány, hiszen a polcról leemelve mindez nem ennyire egyértelmű még akkor sem, ha az üveg hátulján tételesen láthatjuk, miből mennyi került bele. 

A Magyarországon kapható Nutella összetevői így alakulnak: 

  • 55% cukor
  • 13% pálmaolaj, mogyoró
  • 7,4% zsírszegény kakaópor
  • 8,7% sovány tejpor
  • 15,9% tejsavópor, emulgeálószerek

A százalékos lebontást elnézve könnyen kiszámolható, hogy az 55% cukortartalom esetén 15 gramm Nutellában 8,5 gramm cukor van, ami nagyjából két teáskanálnak felel meg. Annak fényében, hogy szervezetünknek nem igazán van szüksége finomított cukrokra, ez a mennyiség soknak mondható, ráadásul az elhízás és a cukorbetegség egyik fő kiváltó oka is lehet. 

Ezzel persze nem azt szeretnék sugallni, hogy teljesen zárjuk ki az életünkből a mogyorókrémet, csupán csak arra szeretnék bíztatni, hogy mértékkel fogyasszuk. Tudjuk, mindez nem egyszerű, de így könnyen elkerülhetjük a szervezetünkbe juttatott felesleges kalóriamennyiséget. 

ÍGY KÉSZÍTS HÁZI MOGYORÓKRÉMET >>> 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss