Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rá nem ismernél! Így nézett ki Rácz Jenő, amikor fillérekből élt Dániában

default user icon
MME
Rácz Jenő ma egy szenzációs fotót posztolt az Instagramra, amit percekig kellett néznünk, hogy felismerjük, ki van a képen. Mentségünkre legyen mondva, a kép egy évtizeddel ezelőtt, fekete-fehér technikával készült.

Rácz Jenő úgy döntött, hogy ma, kivételesen nem egy, a cukimétert is felrobbantó, kislányával közös fotót posztolt az Instagramra, hanem inkább egy, a távoli múltba visszatekintő képet, amelyen az első fine dining mukahelyén látható, egy kollégájával - tarkopaszon.

 

Ekkor Rácz a koppenhágai, három Michelin-csillagos NOMA étteremben dolgozott, gyakornokként, ahol - amint az ilyen helyeken szokás - egy fillért sem keresett, és abból élt, amit előtte Angliában összespórolt. Tanulni akart, és úgy érezte, ez minden pénzt és nélkülözést megér.

"Sose szórtam a pénzt, mindig élelmes voltam. Mindent felmondtam Angliában, majd elindultam. Annyira spóroltam, hogy hónapokig munkásszállón éltem. Hatan vagy nyolcan laktunk egy szobában, a fürdőszoba meg közös volt a folyosón. Jéghideg volt, sokszor láttam a leheletemet a szobában. Az összes pénzemet kivettem, ami nagyjából 8000 euró volt. Ez több évnyi spórolt pénzem volt. Mivel a bankszámlámat megszüntettem, és nem tudtam hova tenni a pénzt, a bokszeralsómba rejtettem el az összeset" – mesélt a Dániában töltött 3 évről a séf, amikor annak ideján az Összezárva Hajdú Péterrel  című műsor vendége vendége volt.

"Minden nap gyalog mentem a munkahelyemre, ami nagyjából 35-40 perces gyaloglást jelentett a mínusz 20 fokban. A buszjegy nagyon drága volt."

Ezek is érdekelhetnek

Friss