A legfontosabb: eszedbe ne jusson kidobni a sütit! Inkább tépj le egy darab alufóliát, takard le a tésztát és süsd tovább picivel alacsonyabb hőmérsékleten, mint előtte.
Ezzel a módszerrel nemcsak a sütemények esetében kerülheted el a sütési katasztrófát, hanem olyan sós ételeknél is, amelyek könnyen kiszáradnak a sütőben, mint például a lasagne. A fólia kettős funkciót tölt be: egyrészt megköti a nedvességet, másrészt pedig elvezeti a sütő fűtőelemének közvetlen melegét.
Extra tipp:
Használhatod a fóliát a sütés elejétől, így egyenletes hőmérsékletet biztosítasz a készülő ételnek az első pillanattól kezdve. Így biztosan megakadályozod, hogy a külső része megégjen, a belseje pedig nyers maradjon.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- A NAGYI SEM CSINÁLNÁ MÁSKÉPP! SÜTÉSI TIPPEK, AMIK MINDIG BEVÁLNAK>>>
- 9 SPÓROLÓS TIPP, AMI JÓL JÖN MAJD SÜTEMÉNYSÜTÉSKOR>>>
- 10 ALAPFOGALOM SÜTÉSHEZ, AMIT NEM ÁRT, HA ISMERSZ>>>