Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az apró praktikával garantáltan átsül a torta közepe!

default user icon
MME
A tortád tökéletesnek tűnik: gyönyörűen emelkedik a tészta sütés közben, meseszép a színe. Már a díszítésen gondolkodsz, de amikor a sütési idő letelte után elvégzed a tűpróbát, kiderül, hogy a tészta közepe még nem sült át. Mit tegyél, hogy ne égjen meg a széle és a közepe is átsüljön? Eláruljuk!

A legfontosabb: eszedbe ne jusson kidobni a sütit! Inkább tépj le egy darab alufóliát, takard le a tésztát és süsd tovább picivel alacsonyabb hőmérsékleten, mint előtte.

Ezzel a módszerrel nemcsak a sütemények esetében kerülheted el a sütési katasztrófát, hanem olyan sós ételeknél is, amelyek könnyen kiszáradnak a sütőben, mint például a lasagne. A fólia kettős funkciót tölt be: egyrészt megköti a nedvességet, másrészt pedig elvezeti a sütő fűtőelemének közvetlen melegét.

Extra tipp:

Használhatod a fóliát a sütés elejétől, így egyenletes hőmérsékletet biztosítasz a készülő ételnek az első pillanattól kezdve. Így biztosan megakadályozod, hogy a külső része megégjen, a belseje pedig nyers maradjon.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss