Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így nassolj, ha diétázol! 5 hasznos tipp fogyókúrázóknak

default user icon
MME
Sokak szerint a diétában az a legrosszabb, hogy a napi öt étkezésen kívül még a legapróbb kilengés nem megengedhető, azaz semmi nass. Az a jó hírünk van, hogy ez nem pontosan fedi a valóságot - csak éppen nem mindegy, hogy mit, mennyit, mikor és hogyan falatozol!
Figyeld az órát!

Az Ameriaki Dietetikusok Szövetsége egy kutatás során arra jutott, hogy azok, akik inkább déleéőtt nassolnak,  azok hajlamosabbak az egész napos falatozgatásra, mint azok, akik délután eszegetnek,  és így a diétájuk komoly veszélyben van. Másfelől viszont azt is kiderítette a kutatás, hogy a délutáni nassok között kevesebb gyümölcs, zöldség és magas rosttartalmú falat van. Az ideális párosítás tehát, ha délutánra halasztod az extra falatokat, amelyek leginkább erről a listáról kerülnek ki. 

Keverd a színeket!

Egy másik, a Pennsylvania és a Cornell egyetemeken végzett kutatás szerint, segíthet mértéket tartani a nassolásban, ha többféle színű ropogtatnivaló halmozol egymásra: például sós és paprikás csipszet rétegzel egymásra. A kísérletben részt vevő diákok közül ugyanis az, aki egy tál egyszínű csipszet kapott, az 50%-al többet evett meg  belőle, mint az, akinek egy-egy sor más színű krumpliszirom is volt az edényében.

Dúsítsd fehérjével!

Ha a snack-ed legalább 4 gramm fehérjét tartalmaz, akkor az inkább fogyaszt sem mint hízlalna, ráadásul hamarabb eltelít - állítják a Missouri egyetem kutatói miután 24-28 éves nők nassolási szokásait vizsgálták, a súlyuk változásának fényében. Az eredmények azt mutatták, hogy a magas fehérjetartalmú snackekkel nem, hogy nem  híznak a delikvensek,  de még a súlycsökkenésük is felpörgött tőle! Érdemes a megfelelő konzekvenciát leszűrni ebből.

Kézcserés támadás

Jobbkezes vagy? Tedd a bal kezed ügyébe a mogyorós tálat, s máris kevesebb fogy majd belőle! Egy ameriaki pszichológiai szaklapban publikált kutatás szerint legalább is azok, akik mozizás közben a nem domináns kezük oldalára helyezték a  popcornos zacskót, azok jóval kevesebbet ettek, mint azok, akik fordítva tették. A szakemberek ezt azzal magyarázzák, hogy ha nem a megszokott kezünkkel csinálunk bármit, arra sokkal jobban odafigyelünk, így az önkéntelen nassolgatás nagyobb kontroll alá kerül.

Ne hagyd, hogy a címke megvezessen!

Csak, mert valami alacsony zsírtartalmú, még nem biztis, hogy jó neked, vagy, hogy akármennyit megehetsz belőle. Egy kutatás szerint, amire rá van írva, hogy "ALACSONY ZSÍRTARTALOM" abból 28%-al többet esznek azok is, akik diétáznak, és mág akkor is,  ha az nem más, mint egy zacskó M&M-s vagy épp sós, pörkölr földimogyoró. Az alacsony zsírtartalomnál sokkal fontosabb a jó zsírtartalom, vagyis az olyan telítetlen zsírsavak jelenléte az elfogyasztott ételekben, amelyek csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. 

5 SZUPEREGÉSZSÉGES HÁZI NASS, AMI NEM HÍZLAL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss