Akkor jó, ha csíp! Így mérd meg a főzött krém hőmérsékletét

default user icon
MME
A legalapvetőbb konyhai eszközök között nem biztos, hogy megtalálható a maghőmérő is, amit amellett, hogy egyébként érdemes beszerezni, egy egyszerű trükkel helyettesíthetünk. Videón mutatjuk, hogyan mérd meg a főzött krémed hőmérsékletét!

A főzött házi krémnél aligha van finomabb süteménytöltelék, ám a tojásalapú készítmény megfőzése nagy fokú precizitást igényel. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen hőmérsékletig melegítjük a tojást. A túl alacsony hőmérsékleten készített krémben a tojás nyers maradhat, így nem lesz elég sűrű a végeredmény, a hirtelen nagy hő miatt viszont kicsapódhat, és krém helyett rántottát kapunk. Az ideális hőmérséklet a 80 Celsius-fok, aminek a leellenőrzésére egy konyhai hőmérőt, úgynevezett maghőmérőt alkalmaznak a profik. De mi a teendő, ha nincs otthon ilyen eszközünk? Máris mutatjuk, milyen szuper egyszerű trükköt vethettek be!

Így ellenőrizheted a krém hőmérsékletét maghőmérő nélkül

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának cukrászmestere időről időre beavat a profik legnagyszerűbb praktikáiba. Megmutatta, hogyan lesz csomómentes a vaníliakrém, mitől lesz selymesen fényes a csokimáz, és a házi gyúrt tészta rejtelmeibe is beavatott bennünket. Ezúttal egy végtelenül egyszerű, ám annál hasznosabb trükköt mutat nekünk, ami különösen jól jön, ha nincs otthon maghőmérőnk. 

SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon. 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss