Ragyogóan tiszta lesz a sütőd, ha beveted ezt szuperegyszerű módszert

Ha takarításról van szó, akkor a sütőtisztítás az egyik olyan feladat, amit ha lehet, inkább messzire elkerülünk, hiszen a sok lerakódott zsír, valamint az odaégett foltok jól feladhatják a leckét. Aggodalomra azonban semmi ok! Létezik ugyanis egy olyan természetes módszer, ami egykettőre leszámol a makacs szennyeződésekkel.

Ehhez a tisztítószerhez mindössze két összetevőre lesz szükséged: citromra és vízre. Első lépésként melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben vágj össze két darab citromot és tedd egy tűzálló tálba, majd engedj rá annyi vizet, ami teljesen ellepi a gyümölcsöt. Ezután rakd az edényt 30 percre a forró sütőbe, miután letelt az idő kapcsold ki a tűzhelyet, de még ne nyisd ki a sütő ajtaját. Érdemes tudni, hogy a gőz is segít fellazítani a szennyeződéseket.

Ha teljesen kihűlt a tűzhely, akkor kezdődhet is a takarítás. Egy mosogatószivacs segítségével dörzsöld át alaposan a szennyezett felületeket, sőt, akár a citromot is használhatod a takarításhoz. Amennyiben első próbálkozásra nem sikerült az összes szennyeződéstől megszabadulni, akkor ismételd meg a fenti folyamatot.
Ha pedig kételkednél, akkor nézd meg az alábbi videót, ami bebizonyítja, hogy a módszer igenis hatásos. 


(Forrás: Lakáskultúra)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss