Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes az amerikai palacsinta lépésről lépésre

default user icon
MME
Házisáfrány rovatunk háziasszonyánál, Déri Szilviánál hétvégéken a gyerekek mindig amerikai palacsintát követelnek reggelire. Szokott próbálkozni, mindig felajánl mást, hátha le tudja cserélni időnként a pancake-t egy jó bundás kenyérre, de nem, mindig az kell nekik. Szilvi most egy titkos receptjét ossza meg veletek.

Az amerikai palacsinta sok szempontból más, mint a magyar; kisebb, vastagabb, de, - és itt kezdődik a művészet!- ha jól van elkészítve, akkor puha és levegős. Ettem már rémes, gumiszerű és sűrű pancake-nek csúfolt rémségeket, és habkönnyű csodákat is, szóval tudom, miről beszélek! Én is sok verziót kipróbáltam, amíg megtaláltam a talán nem legegyszerűbb, de feltétlenül legfinomabb változatot!

A titok most is a részletekben rejlik. A jó pancake-ban sütőpor és szódabikarbóna is, van, hiszen az egyik felfele, a másik széltében húzza a tésztát. A tejföl savtartalma pedig reakcióba lép a kelesztő anyagokkal, ettől válik a tészta még könnyebbé és buborékosabbá. A hab felverését se hagyd ki, megint csak azért, hogy a tésztád a lehető leglégiesebb legyen!

Nu, és akkor a recept. A pancake-t vastag fenekű serpenyőben süsd, alacsony lángon, mert különben pillanatok alatt odakozmál!

Hozzávalók 6 fő részére:

300 g liszt
4 g sütőpor
2 g szódabikarbóna
6 g só
25 g cukor
2 tojás
250 ml tejföl
350 ml tej
50 g vaj

A tálaláshoz:

Juharszirup, vaj, áfonya vagy nutella

1. Keverd össze a száraz hozzávalókat. Tedd félre.

2. A tojásokat válaszd szét, a vajat olvaszd fel. A tojásfehérjéket verd kemény habbá.

3. A tojássárgákat keverd össze a tejjel és a tejföllel. Folyamatos, habverővel történő keverés mellett, fokozatosan add a vizes hozzávalókhoz a lisztes keveréket, és keverd csomómentesre.

4. Óvatosan, egy spatula segítségével add a masszához a felvert fehérjéket.

5. Melegíts egy vastag fenekű palacsintasütőt közepesen melegre. Kend meg egész vékonyan olajjal.

6. Csorgass a sütőbe egy kisebb merőkanálnyi palacsintatésztát, vagy ha nagy a sütő, egyszerre többet, egymástól olyan messze, hogy a masszák ne folyjanak össze.

7. Hagyd a palacsinta egyik oldalát aranybarnára pirulni kb. 3 perc alatt, majd óvatosan, spatula segítségével fordítsd át. A második oldal már sokkal gyorsabban meg fog sülni!

8. Tálald a palacsintákat tradicionálisan, egy kocka vajjal, kék áfonyával megszórva, juharsziruppal gazdagon meglocsolva, vagy úgy, ahogy a gyerekek szeretik, egyszerűen nutellával vastagon megkenve!

11 AMERIKAI PALACSINTA, AMIT VÉTEK NEM MEGSÜTNI! >>> 

GYEREKKORUNK NAGY KEDVENCE: RETRO TÖRÖKMÉZ, CSOKIBA MÁRTVA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss