Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes alakod: 3 hollywoodi sztárdiéta - bevált receptekkel!

default user icon
MME
Úgy tűnik, Hollywoodban mindenkinek tökéletes alakja van, de hidd el, a szupersztároknak is megvannak a maguk trükkjei. Íme egy-két tipp és bevált recept Gwyneth Paltrow, Sarah Jessica Parker és Olivia Wilde boszorkánykonyhájából!

Olivia Wilde - Vegetáriánus diéta

A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mindegyik fogyókúrás módszernél fontos. A Doktor House sztárja egy olyan programot követ, amelyben ezek mellett szerepet kap még a barna rizs, a durumtészta, az olajos magvak, a zabpehely és a szójatej is. Az állati eredetű termékekről, vagyis a húsról, a halról, a tojásról és a tejtermékekről, valamint a zsíros, cukros ételekről ennél a módszernél teljesen le kell mondani.

A három főétkezés mellett nassolnivalóként zöldség, gyümölcs és napi maximum 10-20 g mandula megengedett.

Karcsúsodj könnyedén! Íme a hatékony almadiéta - receptekkel >>>

A módosított változat
A vega diéta ideális a fogyáshoz, hiszen kizárja az olyan kalóriabombákat, mint a csokoládé vagy sült krumpli. Ennek ellenére érdemes rajta módosítani, hiszen a vegetáriánusoknak sem szabad tartósan nélkülözniük a kalciumot tartalmazó tejtermékeket. Ez az ásványi anyag ugyanis  elengedhetetlen a csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez. Ráadásul a tejtermékekről való teljes lemondás vashiányhoz, ebből kifolyólag pedig például hajhulláshoz vezethet.

Fogyaszt és finom - íme a 4 legjobb fűszer diétához>>>
Olivia mintaétrendje:

Reggeli: 1 tálka zabpehely szójatejjel és friss gyümölcsökkel
Ebéd: 1 adag durumtészta paradicsomszósszal és pirított fenyőmaggal
Vacsora: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér zöldségkrémmel, paradicsommal, paprikával
Nassolnivaló: 2 db almás palacsinta

Sarah Jessica Parker - A Hampton-diéta

Ez a diéta tulajdonképpen az Atkins-, a South Beach- és a mediterrán diéta alapjait ötvözi. Az étrend alapját a sok zöldség és gyümölcs, az egészséges zsiradékok, a halak és a sovány szárnyasok adják, hüvelyesekkel és adott mennyiségű szénhidráttal kiegészítve. Ezek mennyiségét az határozza meg, mennyi a fogyni vágyó súlyfeleslege. Legalább 5 kg túlsúly esetén maximum 30 g, 2,5-5 kg között legfeljebb 40 g, míg a súlymegtartás során 55–65 g lehet a napi szénhidrátbevitel.

És hogy miért kapta e diéta a nevét a New Yorkhoz tartozó, előkelő Hamptonról? Mert van néhány  igazán különleges hozzávalója, mint például a kardhal, a kecskesajt vagy a makadámdió-olaj. Ám kitalálója szerint a kardhalat bármilyen más tengerihal-filével, az említett olajat pedig olívaolajjal és pár szem dióval is helyettesíthetjük.

+ 1 egy tanács a diétához
A tésztaféléket vagy a teljes kiőrlésű pékárut fogyassza reggel vagy ebédre, este pedig jöhet a fehérje. Ezzel a módszerrel gyorsan lehet fogyni, viszont a túl alacsony szénhidrátbevitel egészségügyi problémákhoz vezethet. Aki ezt a diétát választja, legjobb, ha alaposan utánanéz a szabályainak, és kikéri az orvosa véleményét is.

SJP mintaétrendje:

Reggeli: 3 szelet sonka buggyantott tojással és snidlinggel
Ebéd: 1 db paradicsomos-lazacos vagy uborkás-tonhalas tortillatekercs
Vacsora: göngyölt csirkemell sonkával és sovány sajttal töltve
Nassolnivaló: sült alma dióval

Low carb, a szénhidrátszegény diéta >>>

Gwyneth Paltrow - Fiatalító diéta

Mértéktartás! Ez a program és az általa javasolt étrend segít alacsonyan tartani az ember vérnyomását. A dr. Michael Roizen által összeállított módszer, a RealAge diéta reggelire teljes értékű szénhidrátot, például zabpelyhet javasol, hetente maximum 4 adag vörös húst ajánl, és legalább 3-4 adag tengeri hal fogyasztását írja elő. Itt is fontos szerepet játszanak az olajos magvak, hetente 5-ször egy kis marék az ajánlott mennyiség.

Ami szigorúan tilos: a készételek, illetve az alkohol, kivéve a vörösbort, amiből naponta el lehet fogyasztani 1 dl-t. 

Miért jó?
A tengeri halak a szervezet számára rendkívül fontos omega-3 zsírsavakat tartalmaznak. A csokiimádók esetében is beválhat a módszer, hiszen naponta engedélyez néhány kocka étcsokoládét.
Ennél a diétánál is érdemes nagyon odafigyelni az adagokra, ahogy arra is, hogy napi 1200 kcal kevesebbet nem szabad fogyasztani!

GWYNETH Mintaétrendje:

Reggeli: 1 tál zabpehely bogyós gyümölccsel és sovány tejjel
Ebéd: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér vékonyan megkenve margarinnal, hozzá friss eper
Vacsora: 1 nagy tányér vegyes zöldsaláta, paradicsommal, tonhallal és avokádóval

Sztárok szépségtrükkjei>>>
 
Még több diétatipp Hollywoodból>>>
Minden diéta egy helyen >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss