Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz csak igazán finom a töltött paprika és a töltött káposzta - Széll Tamás elárulja a titkot!

default user icon
MME
Legtöbbünknek megvan a tuti töltött paprika és töltött káposzta receptje, de ezzel az apró trükkel még finomabbá varázsolhatjuk az ételt - állítja Széll Tamás.

"Ha a nagyanyám ismerte volna, akkor biztosan ezt használta volna a töltött paprikához" - mondta viccelődve Széll Tamás a Petőfi Rádióban, amikor arról kérdezték: szabad-e rakott káposztához vagy töltött paprikához rizottó rizst használni.

"Nem, hogy szabad, nagyon jó ötletnek tartom! A rizottó rizs ugyanis nagy szemű, kissé édeskés gabonaféle, aminek extrém magas a keményítőtartalma, így nem tud szétázni, szétfőni, inkább megduzzad, és egy sokkal gazdagabb ízélményt kapunk, mint, ha hagyományos, hosszú szemű rizzsel készítenénk el ezeket az ételeket."

Emellett még egy extra trükköt is ajánlott Széll, hogyan fokozhatjuk a fokozhataltant: ha előfőzzük a rizst úgy, mint ha rizottót készítenénk, vagyis finomra vágott salotta hagymán,  pici vízzel, és egy kis fehérborral elkezdjük párolni a rizst, és úgy adjuk a készítendő ételhez, olyan finom és zamatos lesz a végeredmény, akár töltött paprikáról, akár töltött káposztáról, vagy bármilyen rizses rakott fogásról is van szó, hogy még nagymamánk is megnyalná, mind a 10 ujját utána!

Ezek is érdekelhetnek