1. Kétszer ledarált húsból homogénebb masszát kapsz.
2. Legjobb a marhahús, de adhatsz hozzá ledarált füstölt pulykacombot is.
3. A masszát célszerű sütőpapíron rúddá formázni – így azzal együtt átemelheted a tepsibe.
4. A tojást hajszálpontosan 8 percig főzd, majd rögtön hűtsd le, hogy ne legyen sötét csík a sárgája mellett.
5. Fél kg húshoz 5 db főtt tojást számíts, hogy végigérje a rudat, és minden szeletre jusson belőle.
6. Mindegyik szeletben lesz sárgája, ha a masszába helyezés előtt a tojásokról levágod a fehér végüket.
7. A massza közepébe félbevágott vagy kockára vágott tojást is tehetsz.
8. A húsrudat az utolsó negyedórában megkenheted egy kevés tejföllel, ettől szép mázas lesz.
9. A vagdalt tetejét beboríthatod vékonyra szeletelt szalonnával. Takard le fóliával, hogy sütés közben ne égjen meg, és csak a végén vedd le, hogy a rúd megpiruljon.
10. A Stefánia vagdalt melegen vagy langyosan körettel, hidegen salátával fogyasztható, továbbá szendvicshez is kitűnő. Házibulira, partira vagy piknikre előre elkészítheted, és több napig tárolhatod a hűtőben.
11. A hideg vagdaltszeleteket kevés olajon mindkét oldalon megpiríthatod egy serpenyőben.