Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a fácánpecsenye - tippek a vadhús elkészítéséhez

Mivel vadhúshoz ritkábban van szerencsénk, mint háztáji társaihoz, ha úgy adódna, hogy fácán, vaddisznó, netán szarvashússal hoz össze bennünket a sors, előfordulhat, hogy nem tudjuk, hogyan álljunk neki az elkészítésének. Most elárulunk három praktikát, amelyekkel tökéletes lehet a végeredmény!
Így pácold!

Akkor lesz igazán puha és ízletes, ha a húst elkészítés előtt pácolod. Erre a célra a bor és az ecet egyaránt alkalmas. Önts 3/4 liter vízhez 2 dl bort vagy ecetet, adj hozzá pl. vöröshagymát, fokhagymát, zöld fűszereket (pl. majoránnát, kakukkfüvet) és fűszereket (pl. szemes borsot, babérlevelet, szegfűborsot). Forrald fel, majd ha kihűlt, tedd bele a húst. Hagyd a páclében 2-3 napig, és közben időnként forgasd meg! A páclét később felhasználhatod a mártáshoz.

Így fűszerezd!

A vadhúst sütés vagy párolás előtt fűszerezd meg! A só és a bors mellett a zúzott borókabogyó, a szárított kakukkfű és a rozmaring is remekül illik hozzá. A fűszereket dörzsöld be a húsba, hogy átvegye az ízüket! Ha füstölt szalonnával tűzdeled meg, sütés közben nem szárad ki.

Így készítsd el a mártást!

A lassú párolás hatására porhanyós lesz. Tedd tepsibe, és öntsd alá a leszűrt páclevet! Amikor a hús kérge pirulni kezd, adj hozzá felkockázott leveszöldséget és hagymát, majd szükség esetén önts hozzá kevés levest! Szórj bele fűszereket, pl. babérlevelet, szemes borsot és borókabogyót, majd párold puhára a húst! Az átszűrt pecsenyelét tejföllel vagy tejszínnel gazdagíthatod, így finom mártás lesz belőle.


Vadételek receptjeit itt találod >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss