Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a káposztasaláta - Széll Tamás elárulja a titkot

default user icon
MME
A káposztasaláta a legjobb, gyorsan elkészíthető nyári saláta, kiváló alternatíva az uborkasalátára, az ecetes fejes salátára vagy bármilyen savanyúságra! De hogyan lesz tökéletesen finom, és mitől lesz gyomor- és epebarát? Széll Tamás elárulja!

Bármilyen típusú káposztás receptet szeretnénk kipróbálni, akár párolt káposztát, akár savanyú káposztát, akár a magyaros káposztasalátát vagy az amerikai coleslaw-t, elsődleges a vékony csíkokra gyalult káposzta besózása - Széll Tamás séf azt is elmondta, miért fontos ez: enélkül az alapanyag, bármilyen más alkotóelemmel, például ecettel talákozik, összeesik, és a további felhasználáskor előjön a káposzta jellegzetes, kesernyés íze.

Az európai Bocuses d'Or győztes séf  azt is elmondta, hogy legjobban a vékony levelű, laposabb fejű erdélyi, és az osztrák termesztésű, csúcsosabb formájú fiatal káposztát kedveli.

Ezek is érdekelhetnek

Friss