Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a húsvéti villásreggeli: 8 bevált fogás ünnepi reggelhez!

Húsvét vasárnapján sok családban csak a tojáskeresés vagy a templomlátogatás után ülnek asztalhoz és ráérősen falatozva költik el a kiadós ünnepi reggelit. Pontokba szedtük, hogy az elmaradhatatlan sonkán kívül mivel készülj a hosszúra nyúló közös étkezésre, amely az ebédet is kiválthatja.

1. Húsvéti teríték és asztaldíszek

Előző este megteríthetsz, hogy reggel csak az ételekkel kelljen foglalkoznod. Készíts elő elegendő tányért, evőeszközt és poharat, hogy váratlanul betoppanó látogatókat is meg tudj vendégelni. A hagyományos barkaág mellett dekoráld az asztalt húsvéti díszekkel, virággal, valamint nyuszicsalogató zsázsával. Az ünnepi hangulatot textil- vagy húsvéti mintás papírszalvétával fokozhatod.

2. Kísérők a húsvéti sonka mellé

Az előző nap megfőzött és kihűtött húsvéti sonkát már a konyhában felszeletelheted. Legyen hozzá frissen reszelt csípős és ecettel megszelídített vagy készen vásárolt üveges torma, esetleg mustár. A zsenge hónapos retek, az újhagyma és az asztalon díszként zöldellő, enyhén csípős zsázsa szintén jól illik a sonkához. (Ollóval vágd le a hajtásait.)

Tormakrémes receptek >>> 


3. Húsvéti Kalács, kenyér, péksütemény

A foszlós fonott kalácsok mellett ne feledkezz meg a lehetőleg többféle – pl. magos, rozsos, teljes kiőrlésű – kenyérről és – pl. magos, mazsolás, túrós – zsemléről. Felszeletelheted az eredetileg tojásfészeknek feltett kalácskoszorút és kínálhatsz kenyérben sült sonkát is.

Húsvéti kalács receptek >>> 

KENYÉRBEN SÜLT CSÜLÖK RECEPT >>> 


4. Kencék és mártogatósok

Az ínycsiklandó kalácsok, kenyerek és péksütemények mellől ne hiányozzanak a kenhető finomságok: pl. körözött, krémsajt, kenőmájas, vaj. A csíkokra vágott ropogós nyers zöldségeket – húsvét lévén mindenekelőtt a sárgarépát – natúr joghurttal elkevert krémsajtból vagy túróból készített, sóval, borssal, citromlével és zöldfűszerekkel ízesített mártogatósba tunkoltathatod.

LEGJOBB KÖRÖZÖTT RECEPTEK >>>  

Mártogatós receptek >>> 


5. Húsvéti tojásételek

A festett kemény tojásokat egyelőre tartalékold a locsolóknak, és meghámozott festetleneket tegyél a sonka mellé. Előveheted a hűtőből az előre elkészített tojássalátát, továbbá főzhetsz lágy tojást és percek alatt süthetsz pl. medvehagymás rántottát vagy omlettet. A pettyezett héjú, apró fürjtojás mutatós húsvéti dekoráció, és ünnepi főételeket is feldobhatsz vele.

Tojássaláta receptek >>>  

6. A palacsinta a húsvéti villásreggeli része

Hagyományos és amerikai változatban egyaránt a villásreggeli szereplője lehet. A korábban bekevert tésztát hipp-hopp megsütheted. Húsvétkor részesítsd előnyben a sós töltelékeket, mint a zöldfűszeres sajtkrém és a spenót- vagy medvehagymakrém. A hidegen tálalt lazacos vagy kaviáros palacsinta remekül passzol pezsgőhöz!


7. Húsvéti sütik

Lehetőleg édessel és sóssal is készülj. Répatortával és az ünnephez illően dekorált vagy sonkás muffinokkal biztos sikert arathatsz. Az édes sütiket szívesen eszegetik a vendégek kávéhoz, a sósakat pedig akár tojássalátához is.

8. Mentes és alkoholos italok

Legyen készenlétben elegendő palackos víz, lehetőleg frissen facsart narancs-, továbbá gyümölcs- és zöldséglé, kávé, többféle tea (pl. zöld, gyümölcsös, gyógynövényes), gyerekeknek tej, esetleg kakaó. A felnőttek számára készülj sonkacsúsztató aperitiffel, valamint egyéb alkoholos italokkal, pl. tojáslikőrrel, pezsgővel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss