Megfogadtad, hogy lefogysz? Így lesz sikeres a fogyókúrád!

default user icon
MME
Veled is elfordult már, hogy a január elején még simán betarthatónak tűnő fogyókúrád néhány hét múlva kudarcba fulladt? Segítünk, hogy idén ez másképpen történjen!

Mindent és azonnal?

Ha arra vágysz, hogy a hónapok/évek során felszedett pluszkilók pár hét alatt eltűnnek, nagyot fogsz csalódni – ez pedig veszélyezteti az életmódváltás sikerét. Tudatosítsd magadban, hogy a tartós fogyás titka a mértékletesség, a türelem, nem pedig az ész nélküli koplalás és más drasztikus módszerek. Ha kitartasz az új szokásaid mellett – és nem csak pár hétig! –, akkor sikerül megszabadulnod a feleslegtől.

Reális célok és részcélok

Mérd fel, akár szakértői segítséggel, hogy mennyit kell fogynod valójában – ha kell egyáltalán. Általánosságban azt szokták mondani, hogy a fogyás reális mértéke heti fél-egy kiló, de az sem gond, ha ennél kisebb lépésekben haladsz. Nem is feltétlenül a súlyveszteség a lényeg az életmódváltásnál, az egészségednek a javulása vagy az alakodnak a formálódása gyakran sokkal többet jelent, mint a leadott dekák vagy kilók!

Próbálj meg a testsúlyodra vonatkozó részcélok, célok mellett más jellegű vágyakat is megfogalmazni, például azt, hogy egyel kisebb méretű ruhát szeretnél hordani, vagy lejjebb vinnéd a koleszterinszintedet esetleg a vérnyomásodat. De a fő cél az legyen, hogy napról napra jobban érezd magad a bőrödben!

Nem csak a táplálkozásról szól…

Amikor életmódot váltasz, az új szokásaid nagy része a táplálkozását érinti: egészségesebb, mértékletesebb, átgondoltabb étrendet kell  követned. Emellett azonban az is lényeges, hogy más módokon is karbantartsd a testedet! A rendszeres sport nemcsak a testet formálja, hanem a lelket is: önbizalmat ad, ráadásul remek kikapcsolódás, és gyógyír a stressz ellen.

Ha eddig nem mozogtál, fokozatosan szoktasd hozzá magad, kis lépésekben haladva: nem kell, de nem is szabad rögtön a maratoni távval kezdeni! Keresd meg az egyéniségedhez legjobban illő sportágat, amiért tényleg lelkesedni tudsz. Fontos: ha bármilyen egészségügyi panaszod van, kérd ki az orvosod véleményét, mielőtt sportolni kezdesz.

Egy kis segítség

A család és a barátok támogatása fontos eleme az életmódváltásnak, ráadásul ők is profitálhatnak belőle, hiszen az egészséges életvitel az egész famíliának hasznára válhat, gondolj csak az aktív közös programokra vagy az egészségesebb étkezésre. Ha a baráti körödben akad olyan, aki szintén váltani szeretne, érdemes közösen belevágnotok, így támogathatjátok egymást az esetleges holtpontok esetén.

A leírt szó ereje

A fogyókúrás napló sokat segíthet a célod elérésében. Ebben ne csak az elfogyasztott ételeket és azok mennyiségét vezesd, hanem azt is, hogy mit és mennyit sportolsz. Hetente egyszer jegyezd fel a súlyodat és az egyes testrészek aktuális körméretét is.

MÉG TÖBB DIÉTATIPP ÉS ÉLETMÓDTANÁCS AZ EHETI FANNY MAGAZINBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

VIGYÁZZ, DIÉTACSAPDA! ÍGY LESZ SIKERES A FOGYÁS >>> 

EGYSZERŰ TÉLI GYÜMÖLCSDIÉTA - 3 NAPOS MINTAÉTRENDDEL! >>> 

ÍME MELISSA MCCARTHY DIÉTÁJA! ÍGY FOGYOTT 45 KILÓT A SZÍVEK SZÁLLODÁJA SZTÁRJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss