Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz ragyogóan tiszta a kerámia főzőlap - egyszerűen, gyorsan, fillérekből!

default user icon
MME
A kerámia főzőlap minden új konyha dísze: fényes, szinte világít – jó érzés rápillantani. Hogy ez sokáig így is maradjon, rendszeresen tisztítani kell. Hogy hogyan? Íme néhány jó tanács.

A koszos főzőlap nemcsak a konyha összképén ront, hanem le is rövidítheti annak élettartamát. Mivel sima a felülete, a tisztítása tulajdonképpen sokkal egyszerűbb, mint a régi típusú villanytűzhelyé, de nem árt néhány apróságot szem előtt tartani, ha azt szeretnénk, hogy sokáig szép és működőképes legyen.

 

Mindennapi ápolás - lépésről lépésre

0. Soha ne használj súrolóport!

1. Hagyjuk kihűlni a főzőlapot!
Az kerámialap főzőzónái főzés után még sokáig forrók maradnak. Mindenképpen ellenőrizzük tisztítás előtt, hogy kellőképpen kihűlt-e a főzőlap!

2. Távolítsd el a szennyeződéseket!
Vizes vagy ecetes ronggyal, szivaccsal esetleg mikroszálas kendővel töröljük le az étel- és zsírfoltokat. A citrom kifacsart leve is képes eltávolítani a rászáradt szennyeződéseket, csak hagyjuk a felületen néhány percig hatni. Használhatunk kerámiafelületre alkalmas, zsíroldó tisztítószert is. Ez védőréteget képez a főzőlapon, ami megakadályozza a szennyeződések megtapadását, így a későbbi tisztítás még könnyebbé válik.

3. Ha kell, kaparj!
Ha a főzőlapra ráégett az étel, mindenképp használj kerámialap tisztító spray-t vagy pasztát és speciális kaparót. Utóbbit a főzőlap csomagolása tartalmazza, de természetesen külön is beszerezhető.

 

Hetente egyszer ezt ne hagyd ki!

Hetente egyszer permetezzük le a főzőlapot ecettel, majd szórjunk a tetejére szódabikarbónát. Terítsük le az egészet forró vízzel átitatott törülközővel. Kb. 15 perc elteltével vegyük le a törülközőt, és az ecetes-szódabikarbónás keveréket egy mikroszálas kendővel töröljük le. Így a főzőzónák körül rendszeresen megjelenő szivárványos elszíneződéseket is eltüntethetjük!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Ezek is érdekelhetnek

Friss