Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz igazán ízletes a házi bográcsgulyás marhából és sok zöldséggel

Döglesztő hőség ide, vagy oda, a nyárban az a jó, hogy végre kiköltözhetünk a szabadba és sorra főzhetjük bográcsban kedvenc ételeinket. Mi most egy klasszikus bográcsgulyással készültünk nektek, amit még a kezdők is könnyűszerrel rotyogtathatnak a szabad tűz fölött. A végeredményre nem lesz panasz, csak a receptet kövesd figyelmesen.

Ezt a szuper gulyáslevest bográcsban szinte bárki elkészítheti. A recept egyáltalán nem bonyolult, Mészáros Balázs útmutatásának köszönhetően pedig minden kétséged eloszlik a főzést, vagy receptet illetően. A tűznél próbáld megtalálni az arany középutat. Ne túl nagy lángon, inkább csak parázson rotyogjon a leves, na és persze az is fontos, hogy az üstöt egyenletesen érje a tűz. Így tuti, hogy nem fog odakapni a bogrács alja. Egy állítható állvánnyal még a hőfokot is szabályozhatod! A füst még izgalmasabbá teszi a gulyást, szóval ha már szezonja van a kinti főzőcskézésnek, ne hagyd veszni ezt a kiváló élményt.

Hozzávalók:

A leveshez:
60 dkg marhanyak
30 dkg vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1/2 db zeller
40 dkg krumpli
3 ek fűszerpaprika
1/2 ek csípős fűszerpaprika

bors
őrölt kömény
1 db paradicsom
1 db paprika
5 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
2,5 l víz (szakaszosan adagolva)
A csipetkéhez:
1 db tojás
8 dkg liszt
1 csipet só

A BOGRÁCSGULYÁS PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss