Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz igazán finom a kecskesült! VIDEÓ!

default user icon
MME
A Gellért söröző séfje, Frideczky András szerint fontos, hogy egyénisége legyen  az ételnek kevés, de meghatározó fűszerezéssel, amit nem készítenek el mindenhol! Ennek jegyében készített nekünk egy fogást, amit jeles alkalmakkor érdemes kipróbálnod!

A nyersanyagok önmagukért beszélnek, ennek jegyében kiváló minőségű kecskehússal készült Frideczky András, a Gellért söröző séfje. Azt tanácsolja, hogy kecske helyett borjúhússal is elkészíthetjük ezt a fogást!

Sós pác készítése:

A 6%-os sóoldat használata: 1 liter vízhez 6 dkg sót adunk, ebbe tesszük feldolgozás előtt a húst legalább egy éjszakára. 

Hozzávalók:

3 kg kecskehús (helyette borjúhúst is használhatsz)

bors
20 dkg friss zsálya (apróra vágva)
10 dkg sárgarépa 
10 dkg vöröshagyma
10 dkg fehérrépa
2 szál kakukkű
2 szál zsálya
1/2 l húsleves (vagy alaplé)
A sütéshez:
1/2 dl olíva olaj 

TUDTAD?

A Gellért Söröző 1918 óta fogadja a vendégeket Magyarország egyik leghíresebb szállodájában. 

1927-től a Gundel család bérelte a szálló teljes vendéglátását a strand-büfétől a presszón és bárokon át az összes belső étteremig. Gundel Károly úgy gondolta, hogy az elegáns helyiségek mellett ez a söröző nagyon jó polgári étterem lehet a „nem szállóvendégeknek”, ezért felfejlesztette és megnyitotta a teraszt is.

A Söröző saját konyhája 1960-ban épült, és ettől kezdve lett teljes értékű étterem a II. Világháború után, ahova nagypapa és unokája együtt jártak sörözni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss