Ha nincs kedved pizzatésztát gyúrni, a bolti tésztától pedig a hideg is kiráz, mutatunk egy szuper alternatívát. Nem kell gyúrni, nem kell keleszteni és mégis olyan finom, mint az igazi pizza.
Ha nem tudod, mit kezdj a megmaradt kenyérrel, akkor pillanatok alatt készíthetsz belőle laktató, finom pizzát, csak rétegezd egy gáztepsi aljába, és locsold meg palacsintatésztával. Ezután jöhetnek rá a feltétek, és mehet is a sütőbe.
Nekünk annyira bejött, hogy az utolsó szeleteken összevesztünk.
Sonkás-szalámis kenyérpizza
A palacsintatésztához:
20 dkg liszt
2 csipet só
4 dl tej
2 db tojás
A pizzához:
olaj
12 szelet kenyér
4 dl paradicsomszósz
10 dkg szalámi
10 dkg sonka
2 db paradicsom
1 bögre gomba
1 bögre brokkoli
sajt