Így készül a legfinomabb sült krumpli

Az igazán finom sült burgonya belül krémes és bolyhos, kívül pedig ropogós. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult feladat, mondjuk tény, hogy a tökéletes végeredményhez be kell tartani néhány alapszabályt. Nézzük, melyek ezek!

Ha a tökéletes sült krumpli receptjét keresed, akkor az alábbi változatot mindenképpen ki kell próbálnod! Az elkészítése pofonegyszerű, és csak néhány hozzávalóra lesz szükséged: burgonyára, olajra, vajra, sóra és borsra. 

Így kell elkészíteni!

  1. Első lépésként alaposan megmossuk a burgonyákat, amihez akár súrolókefét is használhatunk. Figyeljünk arra, hogy a krumpli makulátlanul tiszta legyen!
  2. Ezután a burgonyákat villával megszurkáljuk – erre azért van szükség, hogy a gőz távozhasson a zöldség belsejéből, miközben az sül.
  3. Fontos, hogy a krumplikat jól átkenjük olajjal, ugyanis ettől lesz igazán ropogós a burgonya külseje.
  4. A burgonyákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Miután elkészült a krumpli, bevágjuk a tetejét, kevés vajat teszünk bele, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 

Jól illik grillezett húsokhoz és friss salátákhoz, de készíthetünk mellé ízletes mártogatóst is. Illetve, amíg forró, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

 Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss