Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így küzdd le a karantén miatti rossz érzéseket

default user icon
MME
Lassan már hónapokban mérhető, amióta a magyarok életét is megnehezíti a koronavírus-járvánnyal járó különféle korlátozások bevezetése. Ez persze akarva akaratlanul nehéz helyzetet és bizonytalanságot teremt, arról nem beszélve, hogy a kijárási megszorítás is egyre kellemetlenebb. Azonban most hoztunk nektek néhány tippet, ami segíthet leküzdeni ezeket a nehézségeket.

Tekints ki a világodból

A kialakult helyzet sokféle nehézséget eredményezett. Hajlamos lehetsz beleragadni egy állapotba és úgy érezni, hogy ezt nem lehet ép ésszel kibírni. Akármilyen szituációban is vagy, próbálj meg egy kicsit kitekinteni belőle és átgondolni, másoknak milyen nehézségei lehetnek.

Íme, néhány példa; Van, aki teljesen egyedül van, csak magára számíthat, és hetek óta nem találkozhatott egy ismerősével sem. Sokaknak a gyerekeik tanulmányait kell menedzselni, ami nem egyszerű feladat, főleg, ha kevésbé motivált gyerekekről van szó. További nehézségeket szülhet, ha többen vannak egy háztartásban különböző korcsoportokból, vagy ha a szülőnek a "nevelés" mellett még dolgoznia is kell. Mások a teljes bevételüket elveszítették, vagy a beteg, magatehetetlen családtagjaikat ápolják otthon segítség nélkül. Ám a legrosszabb az, akik nem csak a hírekből, hanem testközelből néznek szembe a vírussal, orvosként, ápolóként, betegként, hozzátartozójaként.

Tehát mindenkinek nehéz. nem kellemes ezt így végiggondolni, de egy haszna lehet; nem csak a negatívumokat fogod látni a saját helyzetedben, hanem a pozitívumokat is. Például, az, hogy egészséges vagy, minden szeretted jól van, van munkád, van mit enned, van támaszod. Így sokkal könnyebb lesz elviselned ezt a helyzetet. 

Tervezz

Nehéz, hogy igazából nem is lehet tervezni, mert nem látni, hogy meddig tart a járvány és utána mire lesz lehetőségünk. Ennek ellenére ne hagyd magad megrekedni a bizonytalanságban. Tervezz és álmodozz! Gondold át, mit fogsz csinálni, amikor vége lesz ennek a helyzetnek. Hova fogsz elmenni, kikkel fogsz találkozni, mit szeretnél majd megvalósítani. Hidd el, máris jobb kedved lesz, ha ezeket rendszeresen átgondolod.

Lazíts

Lehet, most is úgy érzed, hogy annyira rossz a kialakult helyzet, hogy nem engedheted meg magadnak, lazítást. A saját magad testi és lelki egyensúlyát csak te tudod befolyásolni, és ehhez az énidő is hozzátartozik, tehát engedd meg magadnak, hogy miután mindent megtettél, amit megtelhettél, pihenj egy kicsit és szánj magadra időt!

Tartsd fenn a kapcsolataidat

Ez most sajnos nem a személyes élmények időszaka. Hajlamos lehetsz azt gondolni, hogy most inkább nem hívod fel a barátaidat, hiszen úgy érzed, nem is tudnál nekik mint mondani. Ez nem jó hozzáállás! Most mindenkinek támogatásra és mély beszélgetésekre van szüksége, tehát tartsd a kapcsolatot a szeretteiddel. Akár együtt is kávézhattok, vacsorázhattok, vagy borozhattok az online adta lehetőségeknek köszönhetően. Tegyétek jobbá egymás napjait! 

Találj ki áthidaló megoldásokat

Gondold át, hogy a mindennapokban mi az, ami feltölt, ami kizökkent a mókuskerékből. Ám ezek olyan dolog, amit most nem tehetsz meg? Próbálj áthidaló megoldásokat találni! Sportolj otthon, fagyizó helyett készíts házi fagyit próbálj elkészíteni olyan finomságokat, melyekbe eddig nem mertél belevágni, gondozd a kerted, vagy az erkélyeden a virágokat, nézd újra kedvenc filmjeid, sorozataid. Egy kis fantáziával bármi megoldható.

GYERTEK ÁT VACSORÁRA! BÓDI MARGÓ CSIRKEMELLCOPFOCSKÁI SALÁTAÁGYON >>> 

10 DOLOG, AMIT VÉGRE MEGTEHETSZ - HÁLA A KARANTÉNNAK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss