1. Pohár pezsgőt mindig az asztalánál töltsünk ki úgy, hogy töltés előtt a palackot megmutatjuk a vendégeknek.
2. Palack pezsgőt a borfelszolgálás szabályai szerint szervírozzunk úgy, hogy közben betartjuk a pezsgő bontására előírt szabályokat is. Töltés után a palackot tegyük jéggel telt pezsgős vödörbe.
3. Pezsgő felszolgáláskor használjunk pezsgős flőtét, de az utóbbi években teret nyert a chardonnay-s és burgundi-s kelyhek használata is, mert ezekben a magas minőségű, különleges, évjáratos pezsgők illata és zamata jobban érvényesülhet.
4. A poharat vagy tegyük az asztalra, és ott töltsünk, vagy kézben tartva, enyhén megdöntve szervírozzuk a pezsgőt.
5. A pezsgők 6-8 °C-ra hűtve mutatják a legszebb arcukat (ez tulajdonképpen a háztartásokban megtalálható hűtőszekrények hőmérséklete). Fagyasztóban hirtelen lehűteni nem szabad, mert sokat veszít az élvezeti értékéből. Fogyasztás előtt legalább egy nappal hűtsük be a pezsgőt!
6. A palackot nyitásakor döntsük meg 45 fokos szögben, hogy elkerüljük az ital hirtelen kihabzását. Egy felszolgálókendővel fogjuk le a dugót, majd óvatos mozdulatokkal egy irányba forgassuk, amíg a dugó meg nem mozdul. A palackot hangtalanul bontsuk fel. Ha a dugó nehezen mozdul, úgy a palackot a talprésznél fogva forgassuk el, így könnyebb lesz a nyitás. A felbontott palackot jégvödörben tartsuk hidegen, és ha tudjuk, pezsgőzáróval zárjuk vissza, hogy minél kevesebb széndioxidot veszítsen az ital. A felmelegedett pezsgő teljesen más karaktert mutathat, mint amilyen valójában.