Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így keverd ki a reggelidet - a tökéletes müzli 5 alkotóeleme

A táplálkozási szakemberek egyetértenek abban, hogy az egészséges alapanyagokból készülő házi müzli a legjobb reggeli, hiszen nem csak a testi és szellemi felfrissülés záloga, de a kutatások szerint a daganatos megbetegedésekkel szemben is védelmet nyújt.

A következő 5 alapanyag együtt a szénhidrátok, a fehérjék és az értékes telítetlen zsírsavak ideális kombinációja - vagyis a tökéletes reggeli!

Joghurt: kalciumforrás

Csupa könnyen emészthető fehérje a zsírszegény joghurt, ami remek kalciumforrás. Ügyelj arra, hogy minél alacsonyabb zsírtartalmú terméket használj a müzlihez!
Mennyiség egy tál müzlihez: 150 g

Alma: a test őre

Az egész évben elérhető gyümölcsben A-, B- és C-vitamin is található. Mindegyik fontos szerepet játszik a baktériumok, vírusok elleni harcban. Pektintartalma révén az alma erősíti a bélflórát, márpedig ennek épsége elengedhetetlen az immunrendszer hatékony működéséhez. Fontos: az alaposan megmosott gyümölcs héját is fogyaszd el!
Mennyiség egy tál müzlihez: negyed db

Aszalt sárgabarack: védi a sejteket

A gyümölcs a benne lévő quercetinnek köszönheti szép sárga színét. Hatása csodás: véd az agresszív szabad gyökökkel szemben, és megakadályozza a rosszindulatú sejtburjánzást, amely rákot okozhat.
Mennyiség egy tál müzlihez:  3 db

Búzacsíra: javítja az anyagcserét

Biotin (H-vitamin) és E-vitamin: a búzacsírában rengeteg van ezekből a szénhidrát- és zsíranyagcsere-fokozó anyagokból. Rostban is gazdag, ezért hosszan tartó energiaforrás, késlelteti az éhségérzet kialakulását. A benne lévő vas javítja a szervezet oxigénellátását.
Mennyiség egy tál müzlihez: 2 evőkanál

Zabpehely: az agy tápláléka

A naponta felhasznált, energiát adó táplálékok közel 20%-ára az agynak van szüksége. A B-vitamin, tirozin, magnézium, kalcium és vas egyedülálló keverékét tartalmazó zabpehely elfogyasztását követően jelentősen javul a test energiaellátása, valamint a koncentrálóképesség. A zabpehelynek létezik úgynevezett lágy változata is, ezt nem kell beáztatni meleg vízbe vagy tejbe fogyasztás előtt.
Mennyiség egy tál müzlihez: 4 evőkanál

GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK - VÁLOGATÁS >>> 
6 OK, AMIÉRT NE HAGYD KI A NAP ELSŐ ÉTKEZÉSÉT >>> 
5 SZUPEREGÉSZSÉGES REGGELI >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss