Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tegyél el lecsót télire - tartósítószer-mentesen!

Itt az ideje befőttes üvegekbe zárni a friss gyümölcsöket és zöldségeket! Befőzés tartósítószer-mentesen című sorozatunk második részében a nyári szezon slágerkajáját, a zamatos paprikából és paradicsomból készülő lecsót - vagy hívjuk inkább lecsóalapnak - tesszük el télire!

Nagyjából annyira nehéz eltenni a lecsóalapot télre, mint szezonjában elkészíteni. Ha még nem próbálkoztatok vele, akkor lessétek el következő receptvideónkból és a tiétek is olyan isteni lesz, mint a nagyié. Megéri kipróbálni, hiszen nincs is jobb annál, mikor a téli hidegben a tányérunkra varázsolhatjuk a forró nyári napok uralkodó ízeit.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg paprika
  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg zsír
  • só 

A TÉLRE ELRAKHATÓ LECSÓ PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Elkészítés:

  1. A lecsó télire elkészítéséhez a paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
  2. A paradicsom csumáját kivágjuk és alulról bevágjuk a bőrét, majd forrásban lévő vízbe tesszük fél percre, és lehűtjük, meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. A befőttes üvegeket egy lábasba tesszük, és köréöntünk vizet, majd lassan forralni kezdjük.
  4. A zsír felén hagymát dinsztelünk, megsózzuk, majd paprikát dinsztelünk, ismét sózzuk és a paradicsommal is főzzük 6-8 percet, majd ismét megsózzuk.
  5. A lecsót lábosban lévő forró üvegekbe töltjük, majd a maradék zsírt megmelegítjük és a tetejére csorgatjuk.
  6. Ekkor egyesével kivesszük, rátesszük a celofánt és a kupakját jó szorosan, majd fejjel lefelé fordítjuk, és pokróc alá téve hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss