Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláták és húsok mellé is tökéletes! Így készül a friss pita grillrácson

Mindenki imád grillezni, de nem mindenkinek egyértelmű, hogy a grillrácson a húsokon kívül még rengeteg dolgot meg lehet sütni. Zöldséget, természetesen, de gyümölcsöket a desszerthez, sőt, a világ legfinomabb és legegyszerűbb, szuperfriss kenyerét is elkészítheted így!

Hidd el, ilyen lepényekbe tekerni a húst, vagy ezt enni a saláták mellé ezerszer finomabb, mint bármilyen bolti zsemle vagy kenyér, amit egyébként az ételek mellé szervírozál!

A laposkenyérben az a legjobb, hogy a hozzávalókat elég, ha kb. 1 órával a sütés előtt összegyúrod, de ha előre akarsz dolgozni, azt is megteheted, hogy előző nap gyúrod be, és a felhasználás előtti 1-2 óráig a hűtőben pihenteted a tésztát.

Sütögetéskor tépkedj belőle pingponglabda méretű golyókat, a kezeddel akár a levegőben, akár egy vágódeszkán „lapogass” kb. 5-8 mm vastag rusztikus korongokat, dobd a rácsra és 1-2 perc elteltével, amikor az alsó része megpirult, forgasd meg és süsd ugyanúgy a másik oldalát is. Ennyi, a kenyered már kész is, friss is, forró is, finom is, a vendégeid pedig el lesznek ragadtatva!

Hozzávalók (kb. 8 db 10 DKg-s laposkenyérhez):

50 dkg liszt
32,5 dkg víz
2 dkg élesztő
0,4 dkg cukor
1,1 dkg só
0,5 dkg olívaolaj

Elkészítése:

1. Langyosítsd a vizet kb. 35 fokosra. Morzsold bele az élesztőt, és add hozzá a cukrot. Keverd össze és hagyd pihenni 20 percig.

2. Tedd az összes hozzávalót keverőtálba az élesztős vízzel együtt, és gyúrd míg jól össze nem áll, kb. 5-8 percig.

3. Takard le és meleg helyen hagyd pihenni kb. 1 órán át.

4. Gyúrd át a tésztát, és tépkedj belőle golyókat.

5. Formázz a golyókból lapos korongokat, és dobd őket a meleg grillrácsra.

6. Süsd addig, míg hólyagos nem lesz és el nem kezd barnulni itt-ott, 1-3 percig. Ügyelj arra, hogy a grill ne legyen túl forró. Ekkor fordítsd meg egy húscsipesszel, majd süsd meg a másik oldalát is.

7. Kínáld azonnal, vagy langyosra hűtve.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss