Ezt aztán a pazar lakoma! Így készül a sült kolbászos parasztsaláta

Gyors, egyszerű és ízletes! Talán ez a három szó jellemzi leginkább az alábbi salátát, aminek köszönhetően egyáltalán nem kell lemondanod a kolbászkarikákról, amelyek ez esetben ropogósra pirítva kerülnek a zöldségekre.

Persze a Vidék íze magazin kiváló receptjéből az is kiderül, hogy nemcsak a kolbásztól lesz laktató a saláta, hiszen a friss zöldségek mellett kerül bele főtt tojás is, az öntet pedig a juhtúrótól és a fokhagymától lesz igazán különleges ízélmény.

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a sült kolbászos parasztsalátához

Hozzávalók:

  • 25 dkg kolbász  
  • 1 fejes saláta  
  • 4 főtt tojás  
  • 1 evőkanál zsiradék 

A salátához:

  • 4 paradicsom  
  • 1 kígyóuborka 
  • 3 paprika  
  • 2 lila hagyma  
  • ecet  
  • só 
  • bors 

Az öntethez:

  • 10 dkg juhtúró  
  • 1,5 dl tejföl  
  • 1 gerezd fokhagyma  
  • só 
  • bors 

Elkészítés: 

  1. Vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben, egy evőkanál zsiradékon ropogósra pirítjuk. Közben meghámozzuk a főtt tojásokat. 
  2. A paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a lila hagymát megtisztítjuk, daraboljuk, egy tálban összekeverjük, majd kicsi sóval, borssal, ecettel ízesítjük. 
  3. Az öntethez összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, az áttört fokhagymával, pici sóval (óvatosan, mert a juhtúró eleve sós), frissen őrölt borssal. 
  4. A fejes salátát levelekre bontjuk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egy nagy, lapos tálat kirakunk a levelekkel. Erre kanalazzuk az ecetes salátát.
  5. A tetején elosztjuk a sült kolbászkarikákat és a cikkekre vágott főtt tojást. Közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a juhtúrós öntetet. 

Borítókép: Vidék íze magazin

Ezek is érdekelhetnek

Friss