Annyi a füge a kertben, hogy már nem tudsz vele mit kezdeni? Ezt a receptet imádni fogod!

default user icon
MME
Akinél annyi a füge terem a kertben, hogy szinte képtelenség feldolgozni, az ezért a receptért rettentően hálás lesz! A család nemkülönben.

Bár a füge igencsak megosztó gyümölcs, amit csak szeretni vagy utálni lehet, tény, hogy bár eredetileg mediterrán növény, egyre több hazai kertben találunk fügefákat. És a füge, ha egyszer teremni kezd, akkor töménytelen mennyiségű gyümölcsöt ont, évről-évre, egész szezonban. Aki már nem tudja, mit kezdjen vele, mert már készített lekvárt, szörpöt és befőttet is belőle, annak hoztunk egy szuper tippet! Az egyik Facebook-csoportban, egy háziasszony osztotta meg a karamellás sült füge receptjét, amiben az a nagyszerű, hogy nagy mennyiségben, egyszerűen, és viszonylag gyorsan elkészíthető, és a karácsonyi gyümölcskenyérbe, például, igazán finom, extra zamatot hoz!


karamellás Sült füge gyümölcskenyérbe

  1. Negyedelve tepsibe pakolunk annyi fügét, amennyi jó szorosanm, egy rétegben elfér benne.
  2. Megszórjuk barnacukorral és mézeskalács fűszer keverékkel, de ha nincs, elég a fahéj is.
  3. Kevés vizet öntünk alá, épp csak annyit, hogy amíg a cukor el kezd karamellizálódni, ne égjen le.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel 1,5- 2 órát sütjük.
  5. Üvegekbe szedjük, lezárjuk, és egy paplanba vagy pokróba bugyolálva, ún. száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Gyümölcskenyerekbe, süteményekbe isteni alapanyag!

(Forrás) 

Ezek is érdekelhetnek

Friss