Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meghökkentő videó: így sütik a pékárukat a Lidlben

Már a boltok bejáratánál érezni a finom péksütemények illatát. Legyen szó sajtos kifliről, fahéjas csigáról vagy barackos párnáról, netán pizzás háromszögről, ha frissen sültek, lehetetlen megállni, hogy vegyünk belőlük!

Biztosan sokan kíváncsiak arra, hogyan készülnek az Aldiban és a Lidlben kapható, helyben sütött pékáruk, ám a pékségbe, azaz a bakeoffba belátni szinte lehetetlen. A német Lidl dolgozói azonban most bemutatták, hogyan és milyen tempóban sütik a pékárukat. A TikTokra feltöltött videóban látható, amint a bakeoffos kolléga a sütőlemezekre helyezi az elősütött, majd lefagyasztott állapotban érkező árukat, jelen esetben ciabattákat és bagetteket.

A pékárukat a sütési terv szerint felhelyezik a sütőlemezre. A szabályzat meghatározza, hogy egy lemezre hány darab kerülhet az adott termékből és azokat milyen pozícióban kell elhelyezni. A megpakolt lemezeket ezután a sütőkocsira rakják, majd elindítják a megfelelő programot a sütőn és betolják a kocsit. A sütési idő függ a terméktől, így 6-tól akár 30 percig is terjedhet a szükséges időtartam.

A videón látható, hogy a bakeoffos kolléga villámgyorsan dolgozik és tölti a tálcákat, ám az is látszik, hogy kesztyű nélkül, puszta kézzel pakolja a pékárukat, ami higiéniai szempontból nem megfelelő.

Borítókép: TikTok

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss