Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíts roppanós csemegeuborkát mosogatógépben

default user icon
MME
Az uborkaszezon kellős közepébe gázolva már nagyüzemben készítik a háziasszonyok a jobbnál jobb savanyúságokat, aminek ugye egyik elhagyhatatlan velejárója a dunsztolás. Nos, ezt a munkafázist hivatott megkönnyíteni a következő neten terjedő furcsa, ám de annál hasznosabb praktika. Ti kipróbáltátok már?

Bármennyire is furcsa, de tényleg egyre elterjedtebb a mosogatógép használata, ha a savanyúság dunsztolására kerül a sor. Ma már rengetegen készítenek ezzel az eljárással barackból, szilvából vagy almából gyümölcsbefőttet, ám egy befőzéssel foglalkozó Facebook csoportból az is kiderült, hogy bizony uborkával is működik a dolog - írja a Ripost.

Amikor csoportban felbukkantak a rendhagyó csemegeuborka-készítésről lőtt fotók, sok háziasszony szinte azonnal támadásba lendült, hiszen a legtöbb háztartásban hidegen teszik el ezt a savanyúságot. Ám azt ne felejtsük el, hogy a hidegen eltett uborka könnyebben felforr, így némi hőkezelés akkor sem árt, ha tartósítószer is kerül az üvegbe. Ezzel már több kommentelő is egyetértett, és a szokatlan dunsztolási praktikát nápszerűsítő háziasszony pártjára állt. 

Így azért már majdhogynem kézenfekvő dolog a mosogatógépben dunsztolás, csak erre eddig még nem sokan gondoltak. Így így nem kell forró vízbe és fazékba állítani az üvegeket, ami amúgy is balesetveszélyes, a hőmérséklet pedig kevésbé tartható, mint például a mosogatógépben - írja a lap.

Így dunszolhatsz mosogatógépben

Miután elkészítettük a csemegeuborkát saját szokásunk, illetve bevált receptünk szerint, az üvegeket jól lezárjuk, és fejjel lefelé betesszük őket a mosogatógépbe. Ajánlatos minél közelebb tenni egymáshoz az üvegeket, hogy ne boruljanak fel, aztán legalább 70 fokon elindítunk egy programot. Ha a gép lejárt, hagyni kell kihűlni a befőtteket, vagyis csak másnap reggel szabad kivenni az üvegeket. Az uborka így tényleg roppanós marad és nem buggyan meg idő előtt. 

Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss