Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eddig biztos, hogy te is rosszul használtad a krumplipucolót

default user icon
MME
A krumplipucoló a világ egyik legegyszerűbb konyhai eszköze, így joggal gondolhatjuk, hogy annak használata sem igényel különösebb utánajárást, szaktudást. Mi is ebben a hitben éltünk egészen addig, amíg ez az új TikTok-videó fel nem rázott minket a Csipkerózsika-álomból. Ezentúl mi is így fogunk dolgozni a burgonyahámozóval.

A különféle videómegosztók, köztük a TikTok is számos új ismerettel lát el bennünket, ha a megfelelő embereket követve jól böngészünk a tartalmak között. Legyen szó konyhai praktikákról, trükkökről, új receptekről, szinte mindig szembejön valami újdonság. Jó példa erre ez a krumplipucoló helyes használatát bemutató videó is, aminek láttán leesett az állunk.

@jenniabs3 Did you know? #kitchengadgets ♬ original sound - Jenni-abs

A burgonyahámozót a legtöbben – ahogy mi is – csupán föntről lefelé, vagy lentről felfelé mozgatva használtuk. Azonban nem véletlen, hogy ennek a pofonegyszerű konyhai eszköznek a penge része azért mozog mindkét irányba, mert le-fel, fel-le, vagy ha jobban tetszik, oda-vissza mozgatva végzi csak igazán jól a dolgát. Ezzel a folyamatos mozgáson alapuló hámozási technikával, bizony feleannyi idő alatt végezhetünk a zöldségek pucolásával, így ha a minőség mellett a hatékonyságra is törekedtek a főzések során, ti is alkalmazzátok ezt a praktikát. Mi kipróbáltuk, és valóban működik. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss