Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így győzd le a narancsbőrt: 5+1 étkezési tanács a biztos sikerhez!

A bőrön látható dudorok és mélyedések sokasága, azaz a cellulit, a nők egyik legnagyobb ellensége. Ám ha megfogadod a tanácsainkat, eltüntetheted, vagy legalábbis elhalványíthatod a zavaró narancsbőrt.

Az apró dudorokat tulajdonképpen a kötőszöveten áttüremkedő zsír okozza. A narancsbőr leggyakrabban a fenéken, a combon, és a csípőn jelenik meg.

Kialakulásának okai

- genetikai öröklődés,
- nyirokkeringési zavar,
- a női nemi hormon (ösztrogén) szintjének növekedése, pl. fogamzásgátló szedésekor,
- helytelen életmód.

A legtöbb esetben ez utóbbi vezet a cellulit kialakulásához, így megreformálásával a narancsbőr is eltűnik, de legalábbis elhalványul!

Étkezési tanácsok

- A rostban gazdag étrend elengedhetetlen. Ajánlott: hüvelyesek, lencse, fokhagyma, paprika, paradicsom, saláta- és káposztafélék, zöld leveles zöldségek.

- Ha eddig ritkán ettél gyümölcsöt vagy zöldséget, feltétlenül kezdd el a fogyasztásukat! Friss nyers gyümölcsből maximum 300 g, zöldségből minimum 500 g az ajánlott napi mennyiség.

- A fehér lisztből készült pékáruk, tészták helyett részesítsd előnyben a teljes kiőrlésűeket, a rozsos és lenmagos termékeket.

- Fogyassz sovány húsokat és tejtermékeket. A húsételek készítésekor a lehető legkevesebb zsiradékot használd, és az is inkább növényi eredetű legyen!

- Igyál meg naponta legalább 2 liter vizet!

- Ami tilos: cukros, szénsavas üdítők, túl sok só, túl fűszeres ételek, cukros fogások, készételek, chips, tartósított és füstölt ételek.


3 ÉTEL, AMI ELŰZI A NASSOLÁSI VÁGYAT - FOGYJ VELÜK EGYSZERŰEN, ÉHEZÉS NÉLKÜL! >>> 
10 ALAPSZABÁLY, HOGY ÉHEZÉS NÉLKÜL, EGYSZERŰEN FOGYJ!  >>> 
3 DIÉTÁS DESSZERT, AMIT A FOGYÓKÚRÁZÓK IS BÁTRAN MEGEHETNEK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss