Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így grillezz pulykát! Tippek és tanácsok!

default user icon
MME
Végre itt a grillszezon, amikor a főzés kiléphet a konyhából. A szabadtéri sütögetés az egyik legszuperebb program. A kellemes társaságot, fejeld meg pácolt pulykahússal és könnyű, nyári vegyes salátával! Válaszd a Gallicoop termékeit, mert ezek garantáltan ellenőrzött körülmények között tartott, magyar pulykából készülnek!

Minőségi pulykahúsból bármilyen fogást könnyen elkészíthetsz és így a grillezés is igazi élmény lehet. Remek ízeket érhetsz el egy jól kitalált és előkészített pácolással. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény van egy-két tudnivaló, amire jó, ha figyelsz!

1. Ne pácold sokáig!

Ha túl sokáig hagyod a húst a pácban, a fehérjék elkezdenek bomlani, a rostok mállóssá válnak, és ez árt az ízeknek.

2. Vigyázz a hőmérsékletre!    

A pácolt húsokat jól zárható dobozban vagy üvegtálban, lefóliázva tedd a hűtőszekrénybe, de a grillsütőre csakis langyosan pakold őket, különben a közepük nem sül át rendesen, kívül pedig könnyen megégnek. A pácolt ételt grillezés előtt kb. félórával vedd ki a hűtőszekrényből és tartsd szobahőmérsékleten.

3. óvatosan a fűszerekkel

A hús felületére tapadt fűszereket, páclevet sütés előtt távolítsd el, itasd fel, különben fekete kéregként sülnek rá.

4. ennyi idő kell a pácnak

A baromfi és szárazabb vörös húsokat sütés előtt este, de legkésőbb aznap reggel tedd páclébe.

5. TUDTAD?

Szebb lesz a hús színe, ha kevés barna cukrot is teszel a pácba.

6. figyelj a szénre!

A sütést csak akkor kezdd el, ha a szén már világosszürke hamuval fedett. Kb. 20-30 percre van ahhoz szükség, hogy a faszén vagy a brikett leégjen.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss