Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így étkezett Diana hercegné

default user icon
MME
Több, mint 20 éve elhunyt Diana hercegné, de személyét még a mai napig hatalmas kultusz övezi. Az emberek kíváncsiak az életére, az étkezési szokásira. Darren McGrady, aki 1997-ig volt személyes szakácsa az autóbalesetben elhunyt Dianának, feltárta, hogyan étkezett a hercegné.

Diana hercegné maga sem titkolta, hogy súlyos táplálkozási zavarokkal küzdött sokáig. 1990-ben állt a nyilvánosség elé és vallotta be, hogy bulimiás volt. Darren McGrady korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy Diana a betegsége után is nagyon vigyázott arra, hogy mit eszik.

Tilos a vörös hús

Diana nem szerette a vörös húsokat és csak különleges alkalmakkor kerülhetett vörös húsból készült étel az asztalra. Mi számított különleges alkalomnak az életében? Például, amikor a színész-rendező Clint Eastwood látogatta meg, akkor sült bárány volt a vacsora.

Semmi szénhidrát 

Diana a bulimia után igyekezett egészségesen táplálkozni, ebbe beletartozott az is, hogy csökkentette a szénhidrát bevitelt. "Azt mondta nekem, maga ügyel a zsírokra, én pedig elintézem a szénhidrátokat az edzőteremben" - nyilatkozta McGrady.

Diana gyengéi

A szigorú étrend mellett persze azért Diana is engedett néha a csábításnak. A séf szerint a kenyér és a krémpuding volt a hercegné gyengéje. Ha két fia, Vilmos és Harry herceg vele volt, akkor mindig kérte ezeket az ételeket.

Alkohol

Diana nem ivott sokszor alkoholt, de szerette a Bellini koktélt, ami őszibarackpüréből és proseccóból készült. 

Frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek

A '80-as '90-es években még nem volt annyira nagy divatja a smoothie-nak, mint most. Diana viszont már akkor nagyon szerette ezeket a rengeteg vitamint tartalmazó gyümölcs-és zöldségleveket. McGradyt meg is kérte, hogy szerezzen be egy gyümölcscentrifugát, mert szeretne sárgarépával, zellerrel, spenóttal, gyümölccsel kevert leveket inni.

Kedvenc ételei

Diana kedvelte a gyömbérrel és újhagymával főtt szaftos buggyantott csirkét, a főtt burgonyát és a töltött paprikát. Persze nem a magyarok hagyományos paradicsomszószban főtt töltött paprikáját, hanem a hússal és rizzsel töltött sült kaliforniai paprikát. Kagylót viszont azután sem evett,  hogy elvált Károly hercegtől. Válása után is rengeteget utazott a világban, és nem kockáztatta meg, hogy bárhol is rosszul legyen a tengeri herkenytűktől.

VILMOS HERCEG ELÁRULTA, MILYEN ÉTELEKET RENDELNEK HÁZHOZ >>> 

ÍGY ÉTKEZIK II. ERZSÉBET ÉS CSALÁDJA: 10 ELKÉPESZTŐ SZOKÁS A BUCKINGHAM PALOTÁBÓL! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss