Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így csempéssz kölest, hajdinát és zöldséget a gyerek kajájába!

Ha gluténérzékeny a gyerek, az az egész család táplálkozását "megreformálja". Szerencsére azonban a köretek terén sem kell lemondanunk a finomságokról, csak egy kicsit másképp kell elkészíteni, mint megszoktuk. Ehhez ad tanácsokat Felcsiki Tünde, a Mentes pillanatok című könyv szerzője.

Gluténmentes GABONÁK 

Sok gyerek nem szereti, vagy nem szokott hozzá a köles, hajdina, barnarizs, esetleg más gabonák ízéhez, amelyek a gluténmentes étkezés nélkülözhetetlen alapanyagai. A köles vagy a hajdina szuper köret például krumplipüréhez keverve: 70% burgonya, 30% köles - így nem lesz olyan határozott az íze. Amennyiben rakott krumplit készítünk, a rétegek közé szórhatunk főtt kölest vagy egyéb gabonát. Húspogácsába keverve is jól harmonizál az ízük a fűszeres hússal.

ZÖLDSÉGEK


Zöldségeket főve, pürésítve vagy reszelve húspogácsába vagy fasírtba is keverhetünk. Darált húsos mártáshoz (bolognai ragu) is használhatunk reszelt zöldségeket. Sok gyerek szereti a szószos ételeket, ezért tetszés szerinti zöldségeket is főzhetünk a raguba. Egy zöldborsós-sárgarépás csirkeragu esetében például elkészítés után egy botmixer segítségével pürésíthetjük a főtt zöldségeket a szósszal, miután kivesszük a húsokat a mártásból. Így nem csak ellenállhatatlan ízeket érünk el vele, hanem az ételt táplálóbbá és egészségesebbé tehetjük gyermekeink számára.

ITT OLVASS TOVÁBB FELCSIKI TÜNDÉRŐL!>>> 

A MENTES PILLANATOK ROVATUNKAT ITT TALÁLOD!>>> 

MÉG TÖBB TIPP ÉS TANÁCS GLUTÉN- ÉS LAKTÓZÉRZÉKENYEKNEK >>> 

MINDENMENTES RECEPTEK >>> 

A PANÍR, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD: ZELLERES BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMELLCSÍKOK - VIDEÓ! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss