Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A maszk miatt párásodik a szemüveged? Van megoldás ellene!

default user icon
MME
A maszk és a szemüveg, vagy a napszemüveg együttesének viselése nem egyszerű dolog a párásodás miatt. Íme, itt van néhány hasznos tipp arra az esetre, ha nem akarsz homályban közlekedni.

Mindannyian tudjuk, hogy a maszkviselés sajnos nem éppen kényelmes dolog, ám a szemüvegeseknek ez még kellemetlenebb. A maszk miatt a szemüveg gyorsan bepárásodik, ez pedig akadályoz a megfelelő kilátásban. Jó hír viszont, hogy van néhány praktika, ami orvosolhatja a problémát.

A megfelelő illesztés

Nem biztos, hogy észrevetted, de a sebészi maszkok felső részén van néhány fémszál. Ezek arra szolgálnak, hogy pontosabban, és talán szorosabban illeszkedjen a maszk arcunkra. Ilyenkor kevesebb, pontosabban más intenzitással távozik felül a levegő, így a páraképződés is csökken a szemüvegen. Igaz, nem mindegyik maszk ilyen, tehát ez a megoldás még nem az igazi.

Szappanos víz

A szemüveget viselő orvosokat nem csak járvány idején, hanem a hétköznapokban is gyötri ez a párásodás problémája. Tapasztalataik alapján azonban segíthet, ha szappanos vízzel mossuk át a szemüveglencséket, majd hagyjuk a szabad levegőn megszáradni. Miért is lehet ez hasznos? A lencsén a szappanos víz egy vékony réteget képez, ami megakadályozza, hogy a vízmolekulák cseppeket képezzenek rajta.

Háztartási trükkök

Hasonló elven működik otthon a fürdőszobatükör bepárásodása is, ami ellen már van néhány remek házi praktika. Ilyen például a borotvahabbal vagy az ecettel való tisztítás. Ezeket mindenképpen érdemes kipróbálni a szemüveg esetében is.

Fontosak az arányok

A siker azon múlik, hogy megfelelő mennyiségben vidd fel ezeket az anyagokat ahhoz, hogy a párát távol tartsák, de azért ne esünk túlzásba. Érdemes tehát ezekkel a praktikákkal kísérletezni, kombinálni, valamelyik biztosan működni fog. 

ÍGY KÜZDD LE A KARANTÉN MIATTI ROSSZ ÉRZÉSEKET >>> 

MI ÉS HOGYAN KERÜLJÖN A FŰSZERPOLCRA? HASZNOS TIPPEK NEM CSAK KEZDŐKNEK >>> 

GYERTEK ÁT VACSORÁRA! STEINER KRISTÓF RÁNTOTT CUKKINIJE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss