Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Igazi színkavalkád! Egyszerű majonézes tésztasaláta zöldségekkel

A majonézes tésztasaláta kapásból két dolog miatt is egy nagyon jó választás; villámgyorsan varázsolhatsz vele egy könnyű, ám mégis laktató főételt, na meg a hozzávalókat is kedvedre variálhatod. Minél többféle zöldség kerül bele, annál színesebb és finomabb lesz.

Nem árt előre elkészítened, hiszen csak előnyére válik, ha néhány órát pihenteted a hűtőben a tálalás előtt. Sült, vagy grillezett húsokkal is nyugodtan kínálhatod, ám önmagában is simán megállja a helyét. Következő receptvideónkban megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt az istenien finom majonézes tésztasalátát, amiből garantáljuk, hogy mindenki repetázni fog.

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 30 dkg fejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 3 ek. mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citromlé
  • petrezselyem

Elkészítés:

  1. A répát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
  2. A zöldborsót roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Hagyjuk őket kihűlni.
  3. A tésztát kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  4. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk.
  5. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, a meghámozott, finomra vágott fokhagymával és ízesítjük 1-2 ek. citromlével és kevés sóval. Hozzáforgatjuk a zöldségeket, a tésztát, az aprított petrezselymet. Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk.

MÉG TÖBB SALÁTA RECEPT ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss