Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

Minden családnak megvan a maga legjobb fasírtreceptje. Egyesek igazán fokhagymásan, mások jó paprikásan szeretik, de vannak, akik a kevésbé intenzív, egyszerűbb ízesítést, vagy az olaszosan friss fűszerezésű húsgolyót kedvelik. Bárhogy is készíted, van egy fűszer, amit ha beledolgozol a darált húsba, mennyei finom lesz a végeredmény!

A hagyományos fasírt elkészítéséhez tényleg csak pár dologra van szükség. Az ízlésünknek megfelelő darált húst keverjük össze apróra vágott lila hagymával, zúzott fokhagymával, tojással, tejbe vagy vízbe áztatott zsemlével és szórjuk meg sóval, fekete borssal, fűszerpaprikával és kész is. Megbolondíthatjuk őrölt köménnyel, petrezselyemmel, cayenne-i borssal vagy akár egy különleges összetevővel is!

Ezt tedd a fasírtba és mennyeien finom lesz a végeredmény!

A fasírt készítése során a darált húshoz a só, bors és fűszerpaprika mellett keverj egy kicsi őrölt szerecsendiót is. Ezt a pikáns fűszert sokan általában csak a lasagne, pontosabban az ahhoz szükséges besamel elkészítése során használják, de van, aki szerecsendióval dobja fel a klasszikus krumplipürét is.

Nos, ez a diós ízű fűszer remekül működik a fasírtokban is. Vigyázat, nem kell belőle sok, fél kiló darált húsból készült fasírt esetében tényleg elég egy késhegynyi, ugyanis nagy mennyiségben igazán domináns lesz, illetve akár hallucinációt is okozhat – olvasható a Daily Mealen.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss