A piskótához a vajat habosra verjük a cukorral, majd hozzáadagoljuk a tojást, a vaníliakivonatot és a tejet. Hozzáadjuk a leszitált lisztet, a sót és a sütőport, majd egyenletes tésztává dolgozzuk. Sütőlapra kiterítjük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A málnát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a citromot. Kicsit kinyomkodjuk a levét, majd elkezdjük hevíteni. Addig melegítjük, ameddig szirupos nem lesz az állaga.
A vajat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a mascarponét. Egy másik edényben a tejszínt habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés vajkrémhez, hogy lazítsa az állagát.
A folyékony fondanthoz - amivel be fogjuk vonni a mignonokat -, a porcukrot a cukorsziruppal, a vízzel és a vaníliával elkezdjük melegíteni. Kb. 10 percig főzzük, gyöngyöznie kell a hőtől. Egy másik edényben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit. Mikor levettük a cukorszirupot, hozzáöntjük az olvadt csokoládét és habverő segítségével folyamatos keverés mellett kihűtjük. Tetszés szerint színezzük. Ez az a fondant máz lesz, amit mindenki annyira szeret a mignonon.
A piskótalapból kiszúrók segítségével köröket vágunk ki. Egy körre egy vajkrémkarikát nyomunk, a közepét pedig málnalekvárral töltjük meg. A tetejét egy újabb adag piskótával zárjuk le, majd kívülről is bevonjuk a vajkrémmel. Leöntjük a folyékony fondanttal, majd hagyjuk megszilárdulni rajta a mázat. Liofilizált málnával, aranylapokkal és fondantvirágokkal díszítjük.