Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Viktóriatorta mignon köntösben Ágitól

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 22,6 dkg vaj
  • 33,5 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • vaníliakivonat
  • 2,4 dl tej
  • 37,5 dkg liszt
  • 0,2 dkg só
  • 1,2 dkg sütőpor
  • A málnalekvárhoz:
  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • A vajkrémhez:
  • 23 dkg vaj
  • 36 dkg porcukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 3 ek tejszín
  • A piskótára:
  • 25 dkg fehér fondant
  • A folyékony fondanthoz:
  • 45 dkg porcukor
  • 1 dl glükózszirup
  • 1 dl víz
  • 1 tk vanília
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg fondant
  • friss málna
  • liofilizált málna
  • ehető aranylap

Elkészítés

  1. A piskótához a vajat habosra verjük a cukorral, majd hozzáadagoljuk a tojást, a vaníliakivonatot és a tejet. Hozzáadjuk a leszitált lisztet, a sót és a sütőport, majd egyenletes tésztává dolgozzuk. Sütőlapra kiterítjük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A málnát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a citromot. Kicsit kinyomkodjuk a levét, majd elkezdjük hevíteni. Addig melegítjük, ameddig szirupos nem lesz az állaga.
  3. A vajat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a mascarponét. Egy másik edényben a tejszínt habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés vajkrémhez, hogy lazítsa az állagát.
  4. A folyékony fondanthoz - amivel be fogjuk vonni a mignonokat -, a porcukrot a cukorsziruppal, a vízzel és a vaníliával elkezdjük melegíteni. Kb. 10 percig főzzük, gyöngyöznie kell a hőtől. Egy másik edényben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit. Mikor levettük a cukorszirupot, hozzáöntjük az olvadt csokoládét és habverő segítségével folyamatos keverés mellett kihűtjük. Tetszés szerint színezzük. Ez az a fondant máz lesz, amit mindenki annyira szeret a mignonon.
  5. A piskótalapból kiszúrók segítségével köröket vágunk ki. Egy körre egy vajkrémkarikát nyomunk, a közepét pedig málnalekvárral töltjük meg. A tetejét egy újabb adag piskótával zárjuk le, majd kívülről is bevonjuk a vajkrémmel. Leöntjük a folyékony fondanttal, majd hagyjuk megszilárdulni rajta a mázat. Liofilizált málnával, aranylapokkal és fondantvirágokkal díszítjük.

Még több ide süss! recept >>> 

Torták >>> 

Málnás finomságok >>> 

Mascarponés receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss