Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide Süss! Szandra szerelmes flanja

MME MME
75 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 200 g cukor
  • 80 ml víz
  • 415 ml tejszín
  • 235 ml teljes tej
  • 2 db vanília rúd
  • 3 ek cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 3 db tojás
  • A csokis laphoz:
  • 150 g étcsokoládé
  • 75 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 dl rum
  • 3 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 80 dkg málna
  • 8-10 ek cukor
  • 2 db citrom leve
  • 1 csomag expressz zselatin
  • A merigue díszhez:
  • 2 db tojásfehérje
  • 100-120 g porcukor
  • 1 mk cukrász borkősav
  • piros zselés ételfesték
  • A korall tuile-hoz:
  • 90 g víz
  • 10 g liszt
  • ételszínező zselé, vagy por, piros színű
  • 1 dl étolaj
  •  
  •  

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cukrot és a vizet addig melegítjük, míg szép barna színű nem lesz. A kész karamellát a sütőformák aljába szedjük. A tejszínt, tejet, a cukrot és a vaníliát felmelegítjük.
  2. Egy nagy tálba felverjük a tojásokat és lassan hozzáadjuk a tejszínes keveréket. Habverővel keverjük tovább, jó habosra-krémesre, majd amikor elkészült leszűrjük. Kiadagoljuk a kis formákba. A formákat egy tepsibe helyezzük és a tepsit félig felöntjük forró vízzel. Betesszük a sütőbe és 45 perc alatt megsütjük.
  3. Közben párhuzamosan elkészítjük a csokoládés lapot is. A sütőt előmelegítjük. A vajat és a csokit megolvasztjuk. A cukrot a tojássárgájával felverjük. Hozzáadjuk a rumot. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához. A végén hozzátesszük a 3 ek lisztet is. 180 fokon sütjük, lapos tepsiben.
  4. A málnát felmelegítjük, redukáljuk, átszűrjük, pihenni hagyjuk. Kevés redukciót kiveszünk és dekorációs céllal zselé pöttyöket készítünk. Ehhez 1 csomag főzés nélküli zselatin fix-re lesz szükségünk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, nyomózacskóba töltjük és sütőpapíros tepsire nyomjuk. Megsütjük 95 fokon, kb 20 perc alatt. (mini meringue lesz)
  6. A korall tuile-hoz a hozzávalókat összekeverjük és teflon serpenyőben sütjük.



Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/ide Süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek