Ide Süss! Szandi aszús libamáj mousse tortája

MME MME
75 perc
rafinált
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • hízott libamáj
  • libazsír
  • bors
  • cukrozatlan habtejszín
  • étcsokoládé
  • vaj
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • rum
  • sütőpor
  • kristálycukor
  • zselatin
  • tokaji aszú
  • vaj
  • fahéj
  • 5 fűszerkeverék
  • lapzselatin
  • citrom
  • málnavelő
  • kristálycukor
  • cukor
  • tej
  • zselatin lap
  • étcsokoládé pasztilla

Elkészítés

  1. A libamájat megsütjük hirtelen, szeletekre vágva, bő zsírban. Még melegen leturmixoljuk, vagy összetörjük és átnyomjuk szitán, ha szükséges. Fűszerezzük. Felverjük a habtejszínt, megolvasztjuk a zselatint és hozzáadjuk. Elkeverjük a libamájas krémmel. A kész tésztalapra tesszük és hűtjük.
  2.  A sütőt előmelegítjük 200 C fokra légkeverésen. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal. A cukrot és a tojássárgáját felverjük. A fehérjét egy másik tálban szintén. Az olvadt vajas csokit hozzáöntjük a tojás sárgájás cukorhoz, majd mehet bele a tálba a fehérje is. Amikor egyenletes a krém, mehet bele a liszt és a sütőpor.
  3. A vizet, a cukrot és a sűrített tejet egy edényben 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. A zselatint 5 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk és a cukros keverékhez adjuk. A keveréket a fehércsokira öntjük és 2-3 percet hagyjuk olvadni. Botmixerrel óvatosan összekeverjük, ügyelve arra, hogy ne keverjék a légbuborékokat. 
  4. A keveréket egy nagy kancsóba öntjük, hogy eltávolítsuk a felesleges buborékokat és könnyebb legyen majd a fánkra önteni is.

Megjegyzés

Fotó és recept: Viasat 3/Ide Süss - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss