Ide süss! Sajtos roló újragondolva Kittitől

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A vajas tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt (+a nyújtáshoz)
  • 1 dl víz
  • 0,4 dkg só
  • 0,4 dkg ecet
  • A sajtkrémhez:
  • 40 dkg tejszín
  • 15 dkg sajt
  • 5 dkg márvány sajt
  • 0,8 dkg só
  • 40 dkg vaj
  • 8 db tojássárgája
  • A zellerkémhez:
  • a sajtkrém fele
  • 2 szár zellerszár

Elkészítés

  1. 15 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, majd 2 cm vastag téglalapra formázzuk. Lefóliázzuk és hűtőbe tesszük. A hideg vízben feloldjuk a sót, majd hozzáadjuk az ecetet. A maradék lisztet gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a maradék vajjal, majd összedolgozzuk az ecetes sós vízzel. Addig gyúrjuk, amíg bársonyossá nem válik. Cipóvá alakítjuk, majd nedves konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
  2. A cipóvá alakított tésztát enyhén lisztezett felületen négylevelű lóhere alakúra nyújtjuk, és a közepére helyezzük a már elkészített vajas tömböt. Ráhajtjuk a tésztaleveleket úgy, hogy a tészta mindenütt fedje a lisztes vajat. A tésztát először lazán ütögetjük a sodrófával, majd fél centi vastagságú, szabályos téglalappá nyújtjuk.
  3. Ezután elkezdjük a hajtogatást. Először duplán hajtjuk, majd hagyjuk 30 percig pihenni, ezt követően szimplán is meghajtjuk. Végül kinyújtjuk és üreges csövekre hajtogatjuk, hogy a sajtroló alakját megkapjuk. 230-250 fokos sütőben 8-10 percig sütjük.
  4. A sajtkrémhez a tejszínt elkezdjük melegíteni és hozzáadjuk a sajtokat. Megsózzuk, majd a vajat is hozzáadjuk. Hozzákeverjük az összes tojássárgáját és alacsony lángon sajtkrémet főzünk belőle.A zellerkrémhez a sajtkrém feléhez hozzáreszelünk 2 szál zellert.
  5. A rolókarikákba nyomózsák segítségével beletöltjük a sajtkrémet és a zellerkrémet, és toronyba tesszük őket.

    Még több Ide süss recept >>> 

    Sajtos finomságok >>> 

    Sós vendégvárók >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss