Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Ropogtatnivaló cupcake-ek Ágitól

MME MME
60 perc
bonyolult
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A muffihoz:
  • 33 dkg vaj
  • 40 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 3,3 dl tej
  • 37,5 dkg liszt
  • A karamellszószhoz:
  • 20 dkg cukor
  • 0,6 dl víz
  • 12 dkg tejszín
  • 1,5 dkg vaj
  • vaníliaaroma
  • A krémhez:
  • 40 dkg krém sajt
  • 1 rúd vanília
  • 15 dkg porcukor
  • 60 dkg tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag karamellás popcorn
  • 1 csomag sós perec (ropi)
  • 1 csomag sós mogyoró
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután a sütőport, a vaníliaaroma, majd a tejet és a lisztet. A masszát papírkapszlival bélelt muffinformákba töltjük, és 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
  2. A karamellkrémhez a cukrot a vízzel elkezdjük hevíteni addig, amíg világosbarna karamellt nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, a vaníliaaromát és a sót. Alacsony lángon visszatesszük a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ahogy elkezd kihűlni, úgy fog egyre inkább besűrűsödni a massza.
  3. A krémhez a krémsajtot a vaníliarúd kikapart belsejével és a porcukorral kikeverjük, majd a habosra vert tejszínnel fellazítjuk.
  4. Ha kisültek a muffinok, kivágunk a közepükből egy kisebb adag tésztát, és beletöltjük a karamellkrémet. A muffin tetejére nyomózsák segítségével örvényeket formálunk, majd tetszés szerint ropogós dísszel meghintjük.

    Még több Ide süss! recept >>> 

    Még több muffin >>> 

    Még töb cupcake >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss