A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután a sütőport, a vaníliaaroma, majd a tejet és a lisztet. A masszát papírkapszlival bélelt muffinformákba töltjük, és 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A karamellkrémhez a cukrot a vízzel elkezdjük hevíteni addig, amíg világosbarna karamellt nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, a vaníliaaromát és a sót. Alacsony lángon visszatesszük a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ahogy elkezd kihűlni, úgy fog egyre inkább besűrűsödni a massza.
A krémhez a krémsajtot a vaníliarúd kikapart belsejével és a porcukorral kikeverjük, majd a habosra vert tejszínnel fellazítjuk.
Ha kisültek a muffinok, kivágunk a közepükből egy kisebb adag tésztát, és beletöltjük a karamellkrémet. A muffin tetejére nyomózsák segítségével örvényeket formálunk, majd tetszés szerint ropogós dísszel meghintjük.