Ide Süss! Melinda sztracsatellás tölcsérei

MME MME
75 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • porcukor
  • élesztő
  • liszt
  • rétes liszt
  • tej
  • tojássárga
  • 1ek 10%-os ételecet
  • vaj
  • olaj
  • víz
  • lapmargarin vagy 26 dkg vaj
  • liszt
  • tojás
  • őrölt fahéj
  • étcsoki
  • Mascarpone
  • natúr krémsajt
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • pirított mandulaforgács
  • pisztácia
  •  

Elkészítés

  1. Kis műanyag tálban a porcukor felében elkeverjük az élesztőt (folyósítjuk). Robotgép üstjébe szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a porcukrot és a sót. 400 fokra felmelegítjük a tejet, majd a lisztes keverékbe rakjuk a tojássárgáját és az élesztőt és a tej ¾-ét is hozzáöntjük. Egynemű tésztát gyúrunk, amíg el nem válik az üst falától. Folpackba csomagoljuk és 20 percet hűtőben pihentetjük.
  2. Nyújtódeszkán, nyújtófával lóhere formára nyújtjuk, a közepére rakjuk a lapmargarint és a tésztával becsomagoljuk. Kinyújtjuk. Szimplán hajtjuk, majd kinyújtjuk. Ezt dupla hajtás követi, majd újra nyújtás. 20 percre pihenni tesszük a hűtőbe. Mégegyszer ismétjük ezt a folyamatot, majd újra hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  3. Az étcsokit nagy éles késsel apróra vágjuk, keverőtálban összekeverjük a mascarponéval, a krémsajttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A sütőt előmelegítjük 2000C-ra.
  4. A mandulaforgácsot megpirítjuk száraz serpenyőben. A lepihent tésztát kinyújtjuk és 1cm-ec csíkokra vágjuk késsel. A tésztacsíkokat rátekerjük a tölcsérformákra. Megkenjük őket a felvert tojással és megforgatjuk a fahéjjal összekevert cukorban. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk és 20 percig sütjük. Ha kihűltek csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a tölcséreket és a tetejét megszórjuk a pirított mandulával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss