A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Az instant kávét feloldjuk langyos tejben és belekeverjük a narancslikőrt, majd apránként a krémhez keverjük. A tejszínhabot a zselatinfix-el felverjük és a mascarponés krémhez keverjük.
Szilikon félgömb formába töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük míg megszilárdul annyira, hogy rá tudjuk majd önteni a glazúrt.
A tükörlazúrhoz a lapzselatin kivételével mindent egy kis lábasba mérünk, és forrásig felmelegítjük, majd beleszórjuk a kakaóport, és újra forrásig melegítjük. Tűzről levéve visszahűtjük, belekeverjük a beáztatott lapzselatint, és kb. 35-40 fokig kihűtjük. A jól lehűtött desszerteket egy rácsra tesszük, majd kancsóból rácsurgatjuk a tükör glazúrt.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. A tojásfehérjét habbá verjük a csipet sóval. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A sárgájás krémhez kanalanként belekeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. Sütőpapíros tepsibe terítjük, amiből majd desszertgyűrű segítségével köröket szúrok. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, mert minden sütő más.
A kihűlt kávémoussokat kivesszük a hűtőből és mindegyik tetejére/aljára teszünk egy kávéval kissé átitatott piskótakorongot, majd így kiborítjuk a formából. Rácsra tesszük és a csoki glazúrral leöntjük.
Temperált fehércsokiból csokidíszeket készítünk, és a tetejét ezzel illetve arany lüszterporral díszítjük. A tányéron kakaóporral és kávészemekkel tálaljuk.