Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide Süss! Marci royal csoki szelete

MME MME
60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához
  • 420 g süteményliszt
  • 420 g cukor
  • 130 g sötét kakaópor
  • 15 g sütőpor
  • 15 g szódabikarbóna
  • 11 g glicerin monosztearát
  • 340 g aludttej
  • 340 g olaj
  • 3 db tojás
  • 25 g vanília kivonat
  • 340 g víz
  • Krémhez (első réteg):
  • 200 ml tej
  • 50 ml tejszín
  • 2 db tojás
  • 45 g kristálycukor
  • 35 g pucolt sótlan pisztácia
  • 60 g liszt
  • Krémhez (második réteg):
  • 250 g fehércsoki
  • 200 g habtejszín (30-40 % zsírtartalom)
  • 300 g krém sajt
  • 10 db passiógyümölcs
  • A csoki laphoz:
  • 300 g 70% fekete csoki
  • A cseresznye szószhoz:
  • 100 g vaj
  • 300 ml portói bor
  • 100 ml balzsam ecet
  • 200 g nagyon érett cseresznye
  • 200 g barna cukor
  • A díszítéshez:
  • 300 g friss málna
  • 200 g szeder
  • friss menta
  • ehető virágok
  • morello meggy
  • aranypor

Elkészítés

  1. A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a folyékony alapanyagokat, majd a forró vizet. 149 fokon sütjük 40 percig, 96 fok belső hőmérsékletig.
  2. Az első krémhez a cukrot, a liszt felét, a tojássárgáját elkeverjük. A forralt tejszínes tejet belekeverjük, hozzáadjuk a pisztáciát, főzzük, össze turmixoljuk szűrjük, hűtjük.
  3. A második krémhez a krémsajton kívül mindent össze olvasztunk, majd ha kihűlt hozzákeverjük a krémsajtot, és gépi habverővel átdolgozzuk.
  4. A csokiszószhoz az étcsoki 2 harmadát felolvasztjuk (53 foknál), belekeverjük a maradék csokit, lehűtjük 32 fokra, és formázzuk.
  5. A cseresznyeszószhoz a hozzávalókat összeforraljuk.



Ezek is érdekelhetnek

Friss