Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide Süss! Marci juhtúrós és csokoládés pogácsái

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A juhtúrós, három magvas pogácsához:
  • 400 g vaj
  • 400 g liszt
  • 200 g tehéntúró
  • 200 g juhtúró
  • 150 g tökmag
  • 50 g lenmag
  • 20 g római kömény
  • 300 g kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A hajtogatott pogácsa:
  • 20 g friss élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 30 g porcukor
  • 600 g liszt
  • 250 g vaj
  • 200 ml tejföl
  • 5 g só
  • 2 db tojás
  • 150 g fekete csoki (tábla)
  • 150 g fehér csoki (tábla)
  • 300 g mazsola
  • 2 db tojás
  • 150 g pisztácia

Elkészítés

  1. A juhtúrós pogácsához megpirítjuk a magvakat. A vajat, a lisztet, a túrót, a tökmagot, a napraforgómagot, a lenmagot, a római köményt összedolgozzuk. Megkenjük a pogácsák tetejét tojással, és megszórjuk magvakkal. 180 fokon, kb. 10-15 percig sütjük.
  2. Az élesztőt meleg tejjel, és cukorral felfuttatjuk, majd az előre összemorzsolt liszt, vaj, tejföl, só, tojással összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd a két szélső harmadot középre hajtjuk, nyújtjuk, végül 90 fokkal elforgatva megismételjük, végül szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a magvakkal, 160 fokon, 3. rácson, 30 percig sütjük. A rétegeket megszórjuk mazsolával, reszelt csokival. 

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3 - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss