Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha kemény a tészta, hozzáadunk 1-2 kanál tejfölt. A tésztát 4 cipóra osztjuk, és 1 órán át kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a töltelékeket. A szilvát késes aprítóben pürésítjük. Egy lábasba forralunk egy kevés vizet, és hozzáadjuk a rumot, majd addig adagoljuk a szilvához a rumos levet, ameddig sűrű krémet nem kapunk. A mákot elkeverjük a cukorral, és egy kevés reszelt narancshéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a lereszelt almát, hogy szaftosabb legyen.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a négy cipót egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk. Egy tésztalapot rakunk legalulra, majd megkenjük a szilvás, majd a mákos töltelékkel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tészta kerül, amit villával megszurkálunk. Kelesztjük még egy kicsit, majd 170-180 fokon 30-40 percig sütjük. Akkor jó, amikor a tészta a tepsi oldalától elválik, ujjunkkal ütögetve tompa hangot ad.
A kétféle étcsokoládét vízgőz felett felmelegítjük, hozzáadjuk az olajat, hogy fényes legyen, majd a kész zserbó tetejére öntjük. Felszeletelve tálaljuk.