Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Kriszti luxus pezsgőtortája

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csepp citromlé
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 ek liszt
  • 6-7 ek cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 4-5 ek olaj
  • A pezsgőkrémhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd (kikapart belseje)
  • 3 dl száraz pezsgő
  • 42 dkg mascarpone
  • A fehércsoki ganache- hoz:
  • 40 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín
  • Az izomalt díszhez:
  • 25 dkg izomalt
  • fekete ételfesték
  • A fehércsoki bonbonokhoz:
  • 20 dkg fehércsoki
  • morello meggy
  • A bonbonok díszítéséhez:
  • 6 db ehető arany fólia
  • A bársony bevonathoz:
  • ehető bársony spray (arany színű)

Elkészítés

  1. 170 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásfehérjéket felverjük a sóval, citromlével, sütőporral, a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, a tojások sárgáját és az olajat.
  2. Megfelezzük a tésztát és 170 fokon 2 egyforma szögletes tortaformában megsütjük. Kb. 30 perc alatt sül meg, de tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amíg sül, elkészítjük a pezsgőkrémet. A tojások sárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét habosra keverjük. Vízgőz fölött melegítjük, fokozatosan adjuk hozzá a pezsgőt állandó keverés mellett. Ha kemény habot kapunk, levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, fellazítjuk habverővel a mascarpone-t. Beleforgatjuk a pezsgőhabot és hűtőbe tesszük. A teljesen kihűlt piskótát visszatesszük egy tortaformába és megtöltjük a pezsgőhabbal. Fagyasztóba tesszük.
  4. Amíg hűl, elkészítjük a fehércsoki ganache-t. A tűzhelyen felmelegítjük a csokoládét és belekeverjük a tejszínt, folyamatos keverés mellett. Ezt is hűtjük.
  5. Amíg hűl, elkészítjük az izomalt díszt. Az izomaltot 190 fokra felhevítjük, fekete ételfestékkel színezzük, szilikonlapra öntjük, egy részéből pezsgőspoharat formázunk (ha van ilyen szilikonformánk).
  6. Elővesszük a betöltött piskótát a hűtőből. Bevonjuk a ganache-sal és ismét nagyon hidegre hűtjük.
  7. Elkészítjük a fehércsoki bonbonokat. Temperáljuk a fehércsokit, belekenjük a bonbonformába, morello meggyel töltjük, majd lezárjuk fehércsokival és hűtőbe helyezzük. Ha minden elem elég hideg, tálalunk. Összetörjük a megkötött izomalt díszt, ráhelyezzük a torta tetejére.
  8. A bonbonokat arany spray-vel lefújjuk, ha van bársony spray-nk, akkor díszíthetjük vele a tortánk külsejét, vagy akár az izomalt díszeket is.

IDE SÜSS! SZANDI SERRANO SONKÁS ÉS CAMAMBERTES POGÁCSÁI>>> 

MANGÓKRÉMES ÉS KARAMELLIZÁLT FEHÉRCSOKIS TARTE>>> 

BLAHA LUJZA SZELET IDE SÜSS! MARIANNTÓL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss