hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss Kitti répatortája

MME MME
60 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 12 dkg sárgarépa
  • 16 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg tejföl (20%-os)
  • 1,5 dl olaj
  • 8 dkg dió (darált)
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • fahéj (ízlés szerint)
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 tk vanília kivonat
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kecskesajt
  • A tetejére:
  • 8 db füge (egész)
  • 10 dkg dió

Elkészítés

  1. A tésztához a sárgarépát megtisztítjuk, megpucoljuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük.
  2. A tésztát két részre osztjuk és 2 db sütőpapírral bélelt 16cm-es formába öntjük, 160-170 fokon készre sütjük.
  3. A krémhez a mascarponet, a vanília kivonatot és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a kecskesajtot.
  4. A krémet két részre osztjuk, megkenjük vele az egyik tésztát, a másikat ráhelyezzük, majd a maradék krémet ráhalmozzuk a másik tészta tetejére.
  5. A fügéket félbe, vagy negyedekre vágjuk és a torta tetejére tesszük. Megszórjuk dióval.

IDE SÜSS ÁGI ÉCLAIR FÁNKJAI>>> 

IDE SÜSS! ÁKOS EPRES-KÓKUSZOS TORTÁJA>>> 

A NAGYI LÚDLÁB TORTÁJA IDE SÜSS ÁGITÓL>>> 

Megjegyzés

Fotó és recept: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek