Ide süss! Gyümölcsös ombre torta Leától

MME MME
120 perc
mester
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • tojásfehérje
  • porcukor
  • vaj
  • narancs
  • liszt
  • mandulaliszt
  • sütőpor
  • zselatin
  • tejszín
  • túró
  • citrom
  • cukor
  • vanília
  • cukor
  • víz
  • kukoricaszirup
  • tojásfehérje
  • vanília
  • friss menta
  • ételfesték
  • málna
  • ribizli
  • meggybefőtt
  • áfonya
  • szeder

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, addig egy másik tálban a porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a narancsok levével és a héjával ízesítjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a mandulalisztet a bennük elkevert sütőporral, majd nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét, hogy ezzel lazítsuk a tésztát. 180 fokon 30 percig sütjük.
  2. A töltelékhez a lapzselatint vízbe áztatjuk. A tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a túró egyik felét. Nagy mozdulatokkal elkeverjük a masszát, hogy habos maradjon. A citromokból kifacsart levet felmelegítjük, majd a zselatint hozzáadjuk és felolvasztjuk benne. Turmixszal pürésítjük (ha kell). Hozzáadjuk a cukorral elkevert túró másik feléhez és ízesítjük a vaníliával. Az ízesített túrót összekeverjük a habos túróval.
  3. A bevonathoz a cukorból, a vízből és a kukoricaszirupból cukorszirupot főzünk, vagyis 120 fokig hevítjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét és a mentát. A cukorszirupot szép lassan hozzácsepegtetjük a tojásfehérjéhez, és az így kapott habbal fogjuk bevonni a tortát. 3 részre választjuk a habot és 3 féle lila színnel színezzük az ombre hatás kedvéért.
  4. A kisült piskótát kiszúrjuk, és 3 tortalapot vágunk ki belőle. Betöltjük a rétegeket a túrókrémmel és a friss gyümölcsökkel. Ha felépítettük a tortát, a színezett bevonattal, lentről sötétedve bevonjuk a torta külsejét és spatulával egyenesre húzzuk, hogy közben elkeveredjenek a színek, és átmenetes legyen az oldala. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük. 

    Még több Ide süss! recept >>> 

    Videó: EKLER FÁNK Ide süss! Gergőtől >>> 

    Videó: brownie Ide süss! Dusánkától >>> 

    Videó: Csokis kosárkák Ide Süss Ildikótól >>> 

    Videó: Créme brulée Ide süss Ágitól >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss